National

Funcția la care visează Marcel Ciolacu. Ce anunț a făcut liderul PSD

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Funcția la care visează Marcel Ciolacu. Ce anunț a făcut liderul PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Marți seara, 8 decembrie, Marcel Ciolacu a declarat că există posibilitatea să candideze pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, vizată și de Ludovic Orban, dar și de Dan Barna. Președintele Partidului Social Democrat a declarat că membrii din partid vor hotărî care este strategia pe termen scurt, care să conțină și numele candidaților la funcțiile publice.

„Deci gașca perdanților a terminat cu guvernul și… E o decizie pe care o să o luăm în interiorul Partidului după ce facem o analiză, după ce vedem ponderile și o să vorbim cu toți jucătorii politici și vom creiona… E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor și cred că vom candida la ambele funcții, atât la Cameră, cât și la Senat.

Asta este părerea mea. O să avem următorul Consiliul Politic Național, unde o să și facem formalitatea statutară de a-l desemna pe domnul Rafila. Acolo vom și lua aceste decizii”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR.

În ceea ce privește  candidatura sa la șefia Camerei Deputaților, funcție pe care o deține în prezent, Ciolacu a afirmat:

„Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social Democrat. S-a schimbat PSD. PSD nu mai înseamnă că președintele partidului trebuie să fie ori șef la Cameră, ori șef la Senat, ori premier, ori candidatul la președinție. PSD s-a schimbat. Am văzut, am avut un prim-ministru șef de partid care le știe pe toate, vorbește cu specialiștii, dar nu e nominalizează, pentru că nu există și am văzut unde a ajuns cu această atitudine”, a precizat Ciolacu.

Conform lui Marcel Ciolacu, PSD va atinge 35-36% în Parlament, urmând să aibă 111 reprezentanți în Camera Deputaților și 48 sau 49 membri în Senat.

Marcel Ciolacu vorbește despre cea mai bună variantă pentru funcția de premier al României

În aceeași zi, liderul PSD a vorbit și despre viitorul premier al României, după alegerile parlamentare ce au avut loc pe 6 decembrie. Marcel Ciolacu este de părere că cea mai bună variantă pentru funcția de premier al României este profesorul Alexandru Rafila, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.

Mai mult, social-democraţii nu au susţinere pentru această propunere şi nici nu se gândesc la suspendarea preşedintelui, tot din cauza contextului în care ne aflăm.

„Domnul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier. Cred că e un moment de cumpănă şi al politicienilor, şi al românilor. Noi me menţinem linia noastră şi părerea că România are nevoie de un guvern de oameni competenţi cu soluţii urgente pentru adevăratele probleme. Nu cred că este oportună suspendarea președintelui. Un astfel de demers, într-o asemenea criză… Vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate“, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD crede că nu au susţinere pentru premierul Alexandru Rafila, dar nu exclud sprijin de la UDMR sau AUR.

„Guvern interimar avem, afară a început să ningă, avem ATI toate pline, nu avem buget pe anul viitor, îl avem pe Cîţu care împrumută zilnic miliarde, nu ştim pentru ce. Avem pregătite în agendă mai multe discuţii, înainte de întâlnirea de la Cotroceni. Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila”, a precizat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu