Stiri si curiozitati

Furnici cu aripi în casă: Cum poți scăpa de „oaspeții nedoriți”

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Furnici cu aripi în casă Cum poți scăpa de oaspeții nedoriți
Dacă observi că furnicile cu aripi au apărut într-un număr mare și într-un spațiu mic, acest fapt indică prezența unui furnicar în apropiere

Majoritatea persoanelor se luptă cu furnici cu aripi în casă. Furnicile cu aripi sau furnicile zburătoare care apar pentru o perioadă scurtă de timp și dispar brusc. În unele situații acestea sunt extrem de periculoase. Iar stadiul înaripat este începutul colonizării teritoriului înconjurător.

Furnicile zburătoare nu reprezintă o specie specifică. O caracteristică a furnicilor este polimorfismul, abilitatea de a lua forme diferite în cadrul aceleiași specii. Datorită acestui fapt, printre furnici puteți găsi femele și masculi mari cu aripi. De asemenea, furnici fără aripi și furnici extrem de micuțe care mai sunt numite și „soldați”.

mai multe furnici cu aripi doua farfurii cu mancare
Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de intruși este punerea unor momeli

Furnici cu aripi: De ce apar și cum poți scăpa de aceste insecte

Dacă observi că furnicile cu aripi au apărut într-un număr mare și într-un spațiu mic, acest fapt indică prezența unui furnicar în apropiere. Înainte de a începe să iei unele măsuri este important să  evaluezi gradul dezastrului provocat de acestea.

De asemenea este important să determini numărul aproximativ de insecte aflate în casă. Oamenii de știință consideră că este inutil să lupți cu furnicile înaripate cu metode extrem de dure. Astfel, pentru a scăpa de acestea este suficient să cureți și să monitorizați curățenia în casă și în împrejurimilor sale. Pentru a scăpa rapid de aceste insecte trebuie să eviți acumularea de gunoi, în special resturile alimentare. În cazul în care furnicile încep să zboare prin casă și devin extrem de enervante, poți folosi plase de țânțari pentru a le potoli.

mai multe furnici cu aripi pe mancare
Printre cele mai utilizate remedii naturiste împotriva insectelor sunt uleiurile esențiale

Este bine să reparați crăpăturile din interiorul casei. În special în bucătării și în alte zone de depozitare a alimentelor. Furnicile sunt ademenite de anumite produse. Cele mai atractive pentru acestea este zahărul, miere și hrana pentru animale de companie. Trebuie să mențineți toate recipientele în curățenie. De asemenea, dacă ai folosit un recipient pentru limonadă acesta trebuie clătit și pus deoparte. Este indicat să scoți gunoiul zilnic.

Remedii naturiste pentru a reduce rapid numărul de furnici zburătoare în locuință

Printre cele mai utilizate remedii naturiste împotriva insectelor sunt uleiurile esențiale. Foarte puternice sunt uleiurile de mentă, cuișoare, rozmarin, cimbru și citrice.

Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de intruși este punerea unor momeli. De exemplu, poți turna un amestec cu zahăr într-o farfurie și să o pui pe masă. Amestecul trebuie presărat cu acid boric sau cu picături de ochi în jurul farfurii.

o furnica cu aripi pe o frunza
Pentru a scăpa de furnicile cu aripi este bine să reparați crăpăturile din interiorul casei

Astfel de momeli sub forma unei soluții de zahăr sau miere pot fi plasate în locurile unde ai observat furnicile zburătoare. Este bine să știi că acidul boric nu este periculos pentru oameni. Însă, dacă aveți animale de companie acasă, atunci poți folosi drojdia. Atât acidul boric, cât și drojdia au un efect foarte negativ asupra furnicilor înaripate. În plus, astfel de momeli nu necesită pregătire specială, cum ar fi în cazurile în care se folosesc soluții chimice.

Nu trebuie să te sperii atunci când în casa ta au apărut furnici cu aripi. Acestea sunt extrem de simplu de eliminat din locuință. De mare ajutor este frunza de dafin. Furnicilor le est frică de mirosul de frunză de dafin, cafea și de cel de mentă uscată. De asemenea, insectelor nu le place mirosul de lavandă. Există o serie de ierburi care te vor ajuta să combați aceste insecte. Astfel, indicate sunt  pelinul, menta de câmp și anasonul. Răspândiți iarba în apropierea locului în care acestea au apărut, și în scurt timp vei scăpa de oaspeții nedoriți.

musuroi de furnici cu aripi in casa
Furnicile zburătoare nu reprezintă o specie specifică

Secretele unei pâini de casă

 

Adauga un comentariu