Stiri si curiozitati

Simptome câine pe moarte: Semne că prietenul tău blănos își trăiește ultimele zile

Publicat: 17 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simptome câine pe moarte Semne că prietenul tău blănos își trăiește ultimele zile
Un simptom care te poate îngrijora este schimbarea ritmului cardiac

Din moment ce observi un comportament ciudat al prietenului tău blănos, există posibilitatea ca animalul tău de companie curând va pleacă în altă lume. Este important să recunoști simptomele câinelui pe moarte pentru al putea ajuta. De asemenea, este bine să-ți păstrezi calmul pentru a reuși să îngrijești animăluțul tău iubit în ultimele sale zile de viață.

Durata medie de viață a unui câine este de 10-13 ani, există și cazuri fericite în care animalele de companie pot trăi și până la 17-18 ani. De cele mai multe ori, animăluțele de companie mor din cauza bătrâneții, a bolilor virale-bacteriene și infecțioase. De asemenea, din cauza unor infecții incurabile și boli oncologice. Este foarte important să-ți duci câinele cu regularitate la medicul veterinar pentru a reuși să depistezi afecțiunea la timp.

un caine care sta culcat pe podea si priveste trist in sus
Pentru a reuși să calmezi suferința animăluțului tău de companie, este important să identifici ce simptome de câine pe moarte are

Simptome câine pe moarte: Cum îți dai seama ca animăluțul tău va muri

Animăluțele de companie pot muri brusc din cauza unor răni, intoxicație sau din cauza otrăvirii severe. Însă, în cazul în care ești convins că animăluțul tău de companie este perfect sănătos dar prezintă o stare diferită există posibilitatea că acesta își trăiește ultimele sale zile.

În cazul în care observi că animăluțul tău de companie are o respirație grea, în jur de 10-12 respirații pe minut, există posibilitatea ca treptat plămânii cățelușului să înceteze. Acesta este unul dintre simptomele care semnalează moartea câinelui.

De asemenea, un alt simptom care te poate îngrijora este schimbarea ritmului cardiac. În momentul în care câinele este pe moarte, pulsul este de 55 de bătăi pe minut. De cele mai multe ori, câinele pe moarte își pierde entuziasmul pentru plimbări în aer liber, sesiuni de joc și alte ocupații. Animăluțul începe să prezinte un comportament retras, izolându-se.

un caine care sta culcat pe podea
Câinele trebuie monitorizat constant în această perioadă, pentru ai fi alături atunci când are nevoie de ajutorul stăpânului

În cazul în care câinele tău este foarte bătrân, un semn care te înștiințează că animăluțul tău de companie este pe moarte, este incapacitatea de a se ridica. Cu doar câteva zile înainte ca animăluțul să părăsească această lume, acesta începe să se ridice din ce în ce mai puțin. Se dezorientează în spațiu și își pierde coordonarea mișcărilor.

Cum poți să-ți ajuți câinele aflat pe moarte: Ce să faci pentru a ameliora durerea

Atunci când câinele tău trece printr-o afecțiune gravă și se află pe moarte, are nevoie și de o terapie de susținere. În cazul în care animăluțul are dureri severe, există probabilitatea că medicul veterinar va propune eutanasia planificată. Această metodă poate elibera animalul de companie să scape de suferință fizică.

un caine culcat aflat pe moarte
Atunci când câinele tău trece printr-o afecțiune gravă și se află pe moarte, are nevoie și de o terapie de susținere

De asemenea, câinele trebuie monitorizat constant în această perioadă, pentru ai fi alături atunci când are nevoie de ajutorul stăpânului. Acesta are nevoie de pace și liniște. În ultimele sale zile de viață, animalul de companie nu trebuie lăsat singur acasă. Este bine ca animalul de companie să nu fie păstrat în întuneric, lumina slabă pe noapte îl poate liniști, oferindu-i un mediu calm.

Pentru a reuși să calmezi suferința animăluțului tău de companie, este important să identifici ce simptome de câine pe moarte are. În cazul în care nu îți dai seama de ce animăluțul tău de companie și-a schimbat comportamentul trebuie să apelezi la un medic veterinar pentru a primi sfaturile necesare.

un caine aflat pe moarte in timp ce priveste in gol
Animăluțele de companie pot muri brusc din cauza unor răni
Adauga un comentariu