Pentru aceste fursecuri de casă cu unt de arahide ai nevoie doar de două ingrediente. Nu conțin făină, unt, zahăr rafinat sau ouă. Sunt ușor și rapid de pregătit și nici măcar nu ai nevoie de un mixer pentru aluat.
Fursecurile cu unt de arahide sunt un desert mai delicat în comparație cu biscuiții obișnuiți, dar au un gust deosebit și pot fi o gustare delicioasă pentru după-amiaza.
Rețeta pentru fursecuri de casă cu unt de arahide
Untul de arahide natural este făcut doar din arahide și, uneori, sare, nimic altceva. Datorită conținutului ridicat de grăsimi, este un înlocuitor excelent pentru unt. Este ceea ce conferă acestor prăjituri textura de unt, chiar dacă nu există unt în rețetă.
Puțin sirop de arțar va oferi untului de arahide o textură mai consistentă și un plus de dulceață. Untul de arahide natural este foarte lichid, când îl amesteci cu sirop de arțar, acesta se îngroașă suficient pentru a fi folosit pe post de aluat.
Aceste fursecuri au un exterior ferm, dar interiorul este moale și cremos. Aceste fursecuri sunt mai delicate datorită ingredientelor minime. Vor avea formă de biscuit, dar textura va fi mai sfărâmicioasă. La această rețetă vei avea nevoie de 1 cană de unt de arahide natural neîndulcit și 2 linguri sirop de arțar. Prima dată se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un castron mediu, amestecă untul de arahide și siropul de arțar cu o spatulă. La început va fi foarte lichid. Pe măsură ce continui să amesteci, aluatul se va îngroșa și va semâna cu aluatul pentru biscuiți. Aluatul ar trebui să fie suficient de ferm pentru a-l modela cu mâinile.
Scoate bucățile de aluat cu o lingură și așează-le pe o foaie de copt la o distanță de 5 cm. Folosind palma, aplatizează aluatul într-un disc rotund. Zgârie suprafața fursecului cu o furculiță în direcție orizontală și verticală. Se coc fursecurile aproximativ 10-12 minute sau până când suprafața arată uscată și gătită. Nu este nicio problemă dacă fursecurile sunt în continuare moi, acestea se vor întări după ce se vor răci.
Trucuri utile
Se lasă fursecurile pe foaia de copt până consideri că s-au întărit suficient. Nu încerca să le dezlipești de pe foaia de copt înainte să se răcească, deoarece se vor sfărâma. Când sunt gata de servit, acestea ar trebui să se desprindă cu ușurință. Se păstrează într-un recipient etanș la temperatura camerei.
Fursecurile nu sunt foarte dulci. Dacă îți dorești un gust mai intens, poți adăuga încă 1-2 linguri de sirop de arțar. Nu este recomandat să adaugi mai mult, deoarece aluatul va fi prea umed și nu se va mai putea modela.
Fursecurile vor fi, de asemenea, puțin mai închise la culoare și s-ar putea să necesite un timp de coacere cu unul sau două minute mai mult. Untul de arahide poate fi înlocuit cu alternative, precum untul de caju sau de migdale.
În timp ce această rețetă ar trebui să funcționeze cu aproape orice marcă de unt de arahide natural, cele mai uleioase trebuie evitate. Fursecurile de casă care s-au preparat sunt simple, gustoase și gata să fie servite.