Actualitate

Gabriela Cristea, despre ce educație le oferă celor două fiice. Ce greșeli din copilăria ei încearcă să nu repete

Publicat: 31 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Cristea despre ce educație le oferă celor două fiice. Ce greșeli din copilăria ei încearcă să nu repete
Gabriela Cristea se bucură în prezent de o familie unită și frumoasă, alături de Tavi Clonda

Cunoscuta prezentatoare TV Gabriela Cristea a vorbit recent despre ce educație le oferă celor două fiice pe care le are cu Tavi Clonda. Vedeta a precizat că încearcă să nu repete greșelile părinților ei care au afectat-o profund. Totodată, Gabriela Cristea încearcă să fie o mamă cât se poate de înțelegătoare cu Iris și Victoria.

Gabriela Cristea se bucură în prezent de o familie unită și frumoasă, alături de Tavi Clonda. Cei doi au împreună două fiice pe care și le-au dorit mai mult decât orice și pe care le-au avut cu mari sacrificii. Este lesne de înțeles că încearcă să le ofere micuțelor tot ce își doresc material, dar și extrem de multă iubire. Dar și o bază pentru a se forma ca oameni de calitate, pentru a fi „întregi” și mulțumite de viața lor, piotrivit LPF.

Gabriela Cristea, despre ce educație le oferă celor două fiice

Vedeta TV a vorbit recent despre educația pe care își dorește să le-o ofere fetelor sale. Iar fiecare zi presupune nervi tari și decizii care se vor oglindi în felul în care se formează fiicele ei, Victoria și Iris. Mai cu seamă însă, încearcă să nu repete greșelile părinților săi, povestește prezentatoarea TV, care spune că a fost adesea descurajată de părinți sau comparată cu alți copii.

„În perioada în care am fost noi mici exista și vorba aceea «eu te-am făcut, eu te omor», «bătaia e ruptă din Rai» și așa mai departe și alte lucruri pe care încercăm și reușim, zic eu măcar în proporție de 80%, să nu le implementăm”, a declarat Gabriela Cristea în cadrul podcastului „Te Ascult”, găzduit de Ilinca Vandici.

Gabriela Cristea spune că a fost nevoită, în prima parte a vieții, să își găsească singură încrederea în sine și să învețe pe cont propriu că poate face anumite lucruri. Vedeta a trăit în generația în care părinții făceau adesea comparații între copii, indiferent de rezultatele pe care le avea propriul copil. Întotdeauna exista loc de mai bine, iar acest lucru era scos în evidență cu fiecare ocazie, dă de înțeles aceasta.

„Încrederea în mine a trebuit să mi-o dezvolt singură și să îmi găsesc singură resursele. Întotdeauna alții erau mai buni decât mine, alții făceau mai bine decât mine și erau exemplele alea: vezi a lui cutare de la etajul 3 e olimpic la matematică sau Cutărescu, tu nu ești în stare. Eu nu am să-i spun niciodată niciuneia dintre fetele mele că nu este în stare să facă ceva. Am să merg pe principiul, dacă tu crezi că poți, atunci cu siguranță vei putea”, a continuat Gabriela Cristea.

După ce principii se ghidează Gabriela Cristea

În schimb, Gabriela Cristea încearcă să fie o mamă cât se poate de înțelegătoare cu cele mici. Vedeta spune că le încurajează constant să facă lucrurile care le plac, iar în momentul în care ceva nu este în regulă, vedeta discută deschis cu ele.

„Încerc să fiu deschisă, negociem. Și cu Iris se negociază la sânge, negocierea este… de zici că este vreun strateg de la Uniunea Europeană. Nu spun nu, dar nu spun nici da. Le las să-mi aducă toate argumentele, îmi aduc și eu argumentele și negociem undeva la jumătate.

Fetele mele știu că sunt frumoase și deștepte și că au potențial și pot să facă absolut tot ce își doresc, dar nu vreau să merg atât de departe cu treaba asta, pentru că nu m-aș dori să facă parte dintr-o generație de copii narcisiști, cărora li se spune tot timpul «ești cel mai frumos, ești cel mai deștept, ești cel mai»… da ești, dar nu ți se cuvine.

Nu este meritul tău că ești cea mai frumoasă, Dumnezeu te-a hărăzit așa. Tu trebuie să cultivi chestia asta și trebuie să-ți aduci și tu contribuția, nu pică pară mălăiață în gura lui nătăfleață”, a mai dezvăluit vedeta.

Adauga un comentariu