National

Gabriela Firea, acuzații dure adresate Guvernului Orban: „Miniciuni şi dezinformări”

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea acuzații dure adresate Guvernului Orban Miniciuni şi dezinformări
Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului: „Blochează testarea! Au motive politice“

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul Orban de dezinformare și de minciună. Aceasta consideră că deciziile executivului sunt bazate pe opiniile specialiștilor apropiați ai Partidului Național Liberal și nu i-au în considerare sfaturile celor care sunt independenți.

”Ceea ce este neplăcut este că sunt auziţi şi ascultaţi doar medici care sunt agenţi guvernamentali şi nu sunt ascultaţi medicii care nu sunt înregimentaţi guvernamental sau politic. Mi s-ar părea normal, în primul rând, că atunci când nu ştim foarte bine cum să reacţionăm, să ne uităm la ce face toată Europa.

Domnul ministru al Sănătăţii a spus azi-dimineaţă, că Franţa redevine la austeritate şi revine în zona de măsuri dure. Dimpotrivă, preşedintele Franţei ieri a anunţat că de azi, Franţa intră într-o zonă de relaxare. Deci, miniciuni şi dezinformări”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, Marcel Ciolacu a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban: „E manipulare”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a lansat astăzi un mesaj prin care aduce acuzații Guvernului Orban cu privire la faptul că ar manipula datele despre pandemia de coronavirus. Acesta nu contestă cifrele comunicate ci denunță o manipulare a modului în care datele sunt comunicate. Marcel Ciolacu susține că ar fi vorba despre despre o dorință de a genera o falsă înrăutățire a situației.

„De ce timp de trei luni nu s-au făcut aceste teste? S-au făcut acum în weekend. Ştie cineva câţi români au fost testaţi? A venit vreodată guvernul sî ne explice? De ce a fost intezisă testarea făcute de către Primăria Capitalei? Ca informaţia să vină întotdeauna de la Guvern. Eu nu spun că informaţiile sunt false. Faptul că se doreşte ca informaţia să vină doar dintr-un singur loc e manipulare”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu: „Să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit astăzi despre situația României în pandemia de coronavirus. Acesta a accentuat care este poziția partidului pe care îl reprezintă în raport cu prelungirea stării de alertă.

„E normal să lași anumite instrumente guvernului sau specialiștilor. De exemplu purtarea măștilor, distanțarea socială, faptul că se intră în carantină la revenirea în țară. Tot ce ține de sănătatea oamenilor nu avem nicio problemă. Probleme sunt să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici. Să ai încredere în medici și în preoți că știu să gestioneze tot ce înseamnă reguli. Oamenii nu mai trebuie să aibă o problemă cu necunoscutul.

Cred că guvernanții au făcut suficienți bani. Nu vor mai exista achitii publice directe. Nu vor mai exista angajări prin derogare de la lege, cum s-a întâmplat până acum. S-au angajat peste 3000 de oameni. Sunt niște condiții minimale, de bun simt, ca să ajungem totuși la o stare intermediară până la intrarea în normalitate. Și să avem acces și noi la informații. Sunt totuși președintele Camerei. Vremelnic, ca noi toți. Nu se poate ca eu și președinte al Senatului să nu avem absolut niciun fel de informare despre ce se întâmplă. Singura informație din acest domeniu o am de la domnul ministru Arafat”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cecul în alb care a fost dat până acum acestui guvern s-a terminat”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Adauga un comentariu