Actualitate

Gabriela Firea, acuzații la adresa PNL: „Au pus la punct un plan diabolic!“

Publicat: 01 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea, reacție explozivă după declarația lui Florin Cîțu: „E de râs. Nu a găsit absolut nimic.”

Primarul în funcție al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat acuzații grave la adresa PNL. Gabriela Firea a declarat astăzi, la sediul PSD din Kiseleff, că primarii aleși în Capitală nu au „legitimitate”, pentru că ar fi fost aleși prin fraudă. Firea susține că PNL și USR-PLUS „au pus la punct un plan diabolic.”

„Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri conducerea PNL era resemnată că pierde, după care au făcut acest plan. De aceea stau ei foarte calmi pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic. Nu există niciun fel de legitimitate pentru că au fost aleși prin fraudă”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, acuzații la adresa PNL: „ Exit-poll-ul a pregătit frauda!“

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei spune că și exit-poll-ul de duminică, care o dădea la o diferență de peste 7% de Nicușor Dan.

„Așa se explică și diferența enormă între mine și Nicușor Dan la exit-pollul de duminică. Exit-poll-ul a pregătit frauda. A fost cel mai trucat exit-poll de pe planetă. (…) Am auzit că domul prim-ministru este foarte liniștit și calm, deși nu ar fi trebuit să fie, spunând că diferența dintre mine și domnul Dan e considerabilă”, a menționat Gabriela Firea.

Scandalul de la alegerile pentru primăria Sectorului 1, discutat de șefii PSD

Liderii PSD au venit joi dimineață la sediul partidului din Kiseleff pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. La ședință participă și liderii PSD din București.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie privind o eventuală solicitare de anulare a alegerilor din București. Ciolacu anunță o plângere la Parchet, după ce PSD a publicat imagini cu presupuse fraude electorale. Joi noaptea, Ciolacu și Firea au cerut, miercuri seara, anularea și repetarea alegerilor în București.

PSD a cerut din nou anularea alegerilor locale din Sectorul 1

PSD Sector 1 a trimis joi, Biroului Electoral Central, o cerere de revenire prin care solicită „reanalizarea cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Primar al Sectorului 1 București”, cu examinarea tuturor elementelor probatorii, inclusiv a noilor imagini video apărute miercuri seara.
PSD acuză „fraude constând în înscrieri fictive în listele suplimentare și înscrierea unui număr anormal de mare de persoane, numărarea voturilor și înregistrarea rezultatelor intenţionat incorectă, falsificarea proceselor verbale”

Marcel Ciolacu: „Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva!“

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat la scandalul de la Sectorul 1,cu privire la imaginile prezentate, miercuri seară, la Antena 3, care ar fi de la Biroul Electoral Sectorul 1.

„Este incredibil, la 30 de ani de democrație, ca Jandarmeria și Poliția să facă așa ceva, să înlesnească așa ceva. Fiindcă, fără accesul dat de către Jandarmerie, nu se putea face așa ceva. Ele sunt păzite, aceste secții, cu jandarmi“, a spus Marcel Ciolacu.

Biroul Electoral Municipal a decis renumărarea voturilor la Sectorul 5

Biroul Electoral Municipal a decis, în urmă cu puțin timp, reluarea alegerilor la Sectorul 5. Decizia BEM vine după ce ieri biroul electoral al Sectorului  a decis același lucru. Cererea de renumărare a fost depusă de USR- PNL. BEM a recomandat și folosirea unei practici unitare, la toate sectoarele cu probleme.

Adauga un comentariu