Actualitate

Gabriela Firea, despre anunţul că Nicuşor Dan susţine PNL: „De parcă ne-ar interesa pe cine recomandă“

Publicat: 03 dec. 2020
Gabriel Firea cu mască
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, reacţionează după ce Nicuşor Dan ași-a anunțat susţinerea pentru PNL la alegerile parlamentare. Gabriela Firea susține că opţiunile politice ale lui Nicuşor Dan nu îi interesează pe bucureşteni. Asta în condiţiile în care transformarea promisiunilor de campanie în fapte se lasă aşteptată.

„Praful și pulberea s-a ales de promisiunile de la alegerile locale. O lună cu noul primar. Al Dreptei Unite. Dezamăgire cât cuprinde printre cei care și-au pus speranțe în el: apă caldă și căldură NU, lucrări dinamizate la Centura ocolitoare a Capitalei – NU investițiile la Metrou NU, reducerea poluării NU – ne-a scos ochii tuturor că va primi din prima zi sprijin de la guvern : bani, proiecte -, plată stimulente financiare pentru persoane cu dizabilități, gravide, nou-născuți, testare PCR, FIV etc – NU. Le promite după alegeri. Cine să-l mai creadă? Cine să-i mai creadă?“, a delcarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Gogoși, manipulări, exagerări, cinism și nepăsare față de oameni“

Liderul social democrat a precizat că Nicușor Dan și Ludovic Orban nu au făcut altceva decât să le ofere bucureștenilor „gogoși, manipulări, exagerări, cinism și nepăsare“.

„Și Orban promite acum în disperare după voturi orice, după un an de austeritate. Doar nu-l doare gura! A bifat și câteva DA-uri : campanie electorală pentru Orban – Domnul Haos în spitale și groparul economiei – DA, vizite de «lucru» pentru poze electorale -DA, confiscarea muncii echipei anterioare – DA, anunț că votează PNL – DA.

De parcă ne-ar interesa pe cine recomandă. Ne interesează doar să-și țină promisiunile din campanie. Dar, după cum chiar el a zis: bucureștenii trebuie să mai aibă răbdare. Plicușor Ban și Orban Sică Mandolină – a tunat și i-a adunat! Gogoși, manipulări, exagerări, cinism și nepăsare față de oameni. Se încurcă în propriile minciuni. Le mai permiteți?”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Nicușor Dan și-a manifestat „dragostea“ față de PNL

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 2 decembrie, că opţiunea sa la alegerile parlamentare este PNL.

„Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie după tot răul pe care l-a făcut şi României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot. Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. (…)

Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”, a menționat Nicuşor Dan.

„După alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure“

Prezentă la o emisiune TV, Gabriela Firea a afirmat că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria.

”Din păcate, întreaga povară este aruncată pe umerii oamenilor. Vedem în această perioadă, faptul că Guvernul anunţă în fiecare zi, alte şi alte restricţii, măsuri, interziceri, şi aşa mai departe, toate transformând practic viaţa românilor într-un coşmar, într-un calvar. Eu nu văd aceste lucruri în alte ţări europene.

Nicăieri nu îşi permite cineva care conduce acea ţară vremelnic, să mascheze întreaga incompetenţă guvernamentală, să mascheze lipsa de viziune, lipsa de programe de sănătate şi cele de salvarea economiei, ducând totul în zona cetăţenilor. Ei trebuie să îndure, să suporte, ei trebuie să stea deoparte, ei trebuie să fie restricţionaţi. Sunt absolut convinsă, că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria, deci este un risc foarte mare (…) Noi nu suntem o enclavă, noi nu putem să trăim izolaţi, ca şi cum am fi într-un laborator, sau într-un acvariu“, a spus Gabriela Firea.

Adauga un comentariu