National

Gabriela Firea, despre poluarea din Capitală: „Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!”

Publicat: 05 mart. 2021
Gabriela Firea și aplicația aer live
Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei

Gabriela Firea, senator PSD, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care atrage atenția asupra poluării din Capitală. Ea cere explicaţii publice Ministrului Mediului, dar şi primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit unor aplicații de măsurare a calității aerului, s-a demonstrat că în București există un nivel ridicat de poluare, mult peste cel acceptat. În plus, persoanele care suferă de probleme respiratorii, au fost avertizați că poluarea din atmosferă le-ar putea provoca și mai multe probleme.

Gabriela Firea, despre poluarea din Capitală: „Se respiră otravă”

Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului, este de părere că „bucureștenii respiră otrăvuri, iar primarul PUZișor are alte preocupări.”

”În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate.

Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!
Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă?

S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?

Gabriela Firea: „În timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări”

Nici acum nu știm cine a fost de vină atunci, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii.

Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere…

#MinciunileDeCampanie
#LaPuterePrinMinciunaSiFurt”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 5 martie 2021

 

Comentarii
Adauga un comentariu