National

Gabriela Firea, despre vaccinul anti-COVID-19: „Este o salvare iluzorie”

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea despre vaccinul anti-COVID-19 Este o salvare iluzorie
Gabriela Firea, senator PSD

Miercuri seară, 25 noiembrie, Gabriela Firea, liderul PSD la București, a afirmat că România este singura țară care face în prezent distincția între spitale pentru bolnavi COVID și spitale non-COVID-19.

În aceeași zi, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că spitalele suport Covid sunt din ce în ce mai aproape de capacitatea maximă.

Gabriela Firea este de părere ca separația dintre spitalele COVID şi non-COVID pune extrem de multă presiune pe sistemul medical.

”Suntem singura țară care avem această separație: spitale Covid, foarte puține, în special cele de boli infecțioase, și celelalte spitale unde de asemenea pacienții cronici sunt primiți cu foarte mare dificultate pentru că de asemenea s-au impus niște reguli, unele pur și simplu împovărătoare și foare greu de îndeplinit de către medici”, a precizat Firea.

Mai mult, liderul PSD la București readuce în discuție felul în care alte spitale din Europa au instituit sistemul mixt, în care triajul bolnavilor se realizează în circuite separate.

„În acest moment în întreaga Europă și nu doar, toate spitalele sunt pregătite atât de bine, cu circuite separate, cu zone de triaj, cu echipamente sanitare și de protecție, astfel încât orice pacient care se prezintă, că este Covid, că nu este Covid, este tratat în aceeași unitate spitalicească”, a mai spus Gabriela Firea la RomaniaTV.

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Statul face în permanenţă eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi din spitale

„Așa dispare tema lipsei paturilor, lipsei spațiilor, a dotărilor și a personalului ATI, a ventilatoarelor și așa mai departe, încât orice spital trebuie să fie pregătit pentru a primi absolut orice tip de pacient”, a mai punctat Gabriela Firea.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nu există cerere pentru o testare mai extinsă, ci doar la nivel teoretic s-ar putea prelucra 50.000 de teste pe zi.

„Și testarea, bineînțeles, pentru limitarea răspândirii, dar aceasta nu s-a dorit, nu se dorește, probabil că la finalul pandemiei vom afla de ce”, a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea:”Vaccinul este o salvare iluzorie, există și alte măsuri la îndemână”

Gabriela Firea afirmă despre vaccinul anti-COVID-19 că nu este decât „o salvare iluzorie”, un vaccin care nu este omologat la momentul de față.

„Noi vorbim acum despre o salvare iluzorie, și anume un vaccin care nu este omologat, nu este produs… dar nu vorbim despre ceva ce putem accesa imediat, și anume dotarea spitalelor, transformarea tuturor în și Covid și non-Covid și testarea”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Klaus Iohannis și Ludovic Orban încearcă cu disperare să provoace un scandal politic”

Liderul PSD la Bucureşti, Gabriela Firea a avut o reacție virulentă după conferinţa de presă a preşedintelui Klaus Iohannis.

Gabriela Firea este de părere că, preşedintele alături de Guvernul Orban vor să provoace un scandal politic, pentru a deturna atenţia publică de la problemele cu care se confruntă România în plină criză sanitară.

“Klaus Iohannis și Ludovic Orban încearcă cu disperare să provoace un scandal politic pentru a deturna atenția publică de la problemele deosebit de grave cu care se confruntă cetățenii, din cauza incompetenței guvernului PNL”, a spus Firea în postarea de pe Facebook.

Adauga un comentariu