National

Gabriela Firea: „Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului”

Publicat: 13 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a reacţionat dur după anunţul făcut de Raed Arafat şi Nelu Tătaru privind instituirea purtării obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice, în zonele unde incidenţa depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori. Fostul primar al Capitalei spune că autorităţile trebuiau să anunţe o măsură concretă în lupta cu pandemia şi anume testarea în masă a populaţiei.

„Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului.”, a spus Gabriela Firea.

„Principala măsură care trebuia anunţată în această seară la opt luni de la recunoaşterea pandemiei în România, când ni se spunea că este o gripă uşoară şi să nu mai înspăimântăm populaţia, trebuie să ne anunţe domnul Tătaru şi domnul Arafat că dacă tot prelungim starea de alertă şi luăm măsuri în funcţie de aceste cifre, trebuia să demareze în al 12-lea ceas ceea ce se îtâmplă în toată lumea civilizată, testarea în masă a cetăţenilor.”

„Doamna ministru Anisie preferă ca profesorii să meargă contaminaţi la şcoală, preferă ca anumiţi elevi să ajungă la şcoală pozitiv şi să afle prea târziu şi să infecteze colegii, preferă pur şi si simplu să se ajungă într-un scenariu roşu. Asta era prima măsură care trebuia să fie anunţată.”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea intervine în scandalul privind raportarea INSP: „O adunatură de politruci care a venit la putere doar cu scopul îmbogățirii!”

Gabriela Firea intervine, printr-o postare pe Facebook, în scandalul legat de raportarea făcută de INSP, care a spus că, în București, incidența prinvind noul coronavirus, a trecut de 3 la mia de locuitori. Câteva momente mai târziu, prefectul PNL al Capitalei a infirmat informația, spunând că s-a făcut o greșeală.

„Incompetentā si rea-credintā la guvernare! Anul trecut în iarna, INSP (in subordinea Ministerului Sanatatii) publica pe site-ul oficial, in plin sezon rece, doar 60 de bucuresteni cu gripa A si B. Noi identificasem prin Assmb si cabinetele de medicina scolara aproape 3 000 de copii cu gripa sezoniera, plus mii de adulti diagnosticati de medicii de familie si tratati acasa.

Deci, statistica oficialā era facutā în bataie de joc!

Asa e si cu noua gripa chinezeasca!

Autoritatile guvernamentale habar nu au de capul lor! Prefectul PNL spune una, sefa INSP confirma cu totul altceva, grupul de comunicare strategica – cel condus ilegal de un personaj care a sfidat legea pentru a se cocota cat mai sus -, transmite cu totul altceva.

O adunaturā de politruci care a venit la putere doar cu scopul imbogatirii!

Nu le pasā de oameni!

Nu le pasā de tara!

Lor sa le fie bine!

#DreaptaUnita #IncompetentaLaGuvernare”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Adauga un comentariu