National

Gabriela Firea nu renunță! Intenționează să facă plângere la Parchet, pentru că aproape 10% din voturi sunt nule

Publicat: 04 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea nu renunță Intenționează să facă plângere la Parchet pentru că aproape 10 din voturi sunt nule
Gabriela Firea: „Au găsit vinovaţii : credinţa, cultura si Horeca”

Gabriela Firea nu renunță! Fostul primar al Capitalei anunță că va face plângere la Parchet, referitor la neregulile din cadrul alegerilor locale din București, în cazul în care Biroul Electoral Central nu va da curs contestaţiilor formulate de PSD. De asemenea, ea afirmă că 10% din voturi au fost nule, reprezentând o premieră.

„Avem în premieră 65.000 de voturi nule în Capitală. Aproape 10% din voturile exprimate. Să înţelegem că oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot? Pe urmă diferenţele majore între procesele verbale venite de la secţii şi cifrele care se găseau la AEP. 200-300 de voturi în plus pentru contracandidatul meu pe unele procese verbale.

Dacă nu se va întampla nimic la BEC, din respect pentru democraţie şi votul cetăţenilor, ne vom adresa mai departe şi vom face o plângere la parchet, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat. Dacă PSD era la guvernare ţi apăreau aceste imagini, toată Piaţa Victoriei era plină”, a afirmat Firea la România TV.

Gabriela Firea a anunțat ce va face după ce va pleca de la Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat ce va face după ce va părăsi postul de primar general. Gabriel Firea le mulțumește celor care au votat-o, într-o postare pe Facebook.

„O îmbrățișare, o floare și mii de mulțumiri celor 250 de mii de bucureșteni care m-au votat! Vă voi purta în suflet toată viața! Din păcate, din cei un milion opt sute de mii de alegători înscrisi in liste, au participat la vot doar 650 de mii. Pentru a-mi fi continuat activitatea si proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte putin raportat la cele aproape doua milioane de bucuresteni cu drept de vot“, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Faecbook.

Gabriela Firea, despre alegeri: „Câte procese verbale trebuiau modificate!“

Primarul Capitalei susține că are dovezi că multe procese verbale au fost modificate.

„Puteti calcula, avand 1200 de sectii de votare, cate procese verbale trebuiau modificate, asa cum s-a intervenit pe ele cu carioca sau pix mai gros, si cate voturi exprimate pentru mine trebuiau trecute fara temei la nule – doar 25 in fiecare sectie. Si au fost “aranjate” mult mai multe! Avem dovezi! Sunt mii de astfel de voturi anulate la BEM. Nimeni nu mai vrea sa le numere, totul se inchide azi, s-a pus capac peste adevar.

„Ce voi face in continuare?“

Gabriela Firea răspunde în postarea sa și la întrebarea „Ce va face in continuare?“.

„Ce voi face in continuare? Voi incerca, dupa puterile mele, sa apar voturile ceratenilor, adica esenta democratiei. Stiu ca este o lupta inegala. Ei, cu toate institutiile statului de partea lor, cu toate butoanele vizibile si invizibile. Eu, cu oamenii alaturi dar fara forta persuasivo-institutionala. Voi merge mai departe in justitie dar, la cum arata lucrurile… in fine, daca tot au castigat prin frauda, masluire, viciere, macar sa se apuce de treaba“, menționează Gabriela Firea.

Adauga un comentariu