National

Gabriela Firea: „PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii români. Țin în continuare piețele închise, în pofida realității”

Publicat: 11 nov. 2020
Gabriela Firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Miercuri, 11 noiembrie, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, spune că nu există focare de COVID-19 în piețele agroalimentare. Cu toate acestea, Klaus Iohannis, președintele României, tot nu vrea să promulge legea, care oferă dreptul producătorilor de a-și vinde marfa în piețele din spațiile închise.

„Deciziile împotriva oamenilor, luate de acest guvern incompetent si corupt, fac din ce în ce mai mult rāu. Orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român. Am discutat situatie gravā, în aceastā searā, cu social-democratii de la sectorul 1, condusi de presedintele Daniel Tudorache, si colegii social – democrati din judetul Ilfov.”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Presedintele Iohannis NU va promulga legea”

Gabriela Firea este de părere că Ludovic Orban, alături de Partidul Național Liberal, vrea să-i distrugă pe producătorii români. Guvernul și președintele acestei țări nu vor să vadă realitatea, aceea că în piețele agroalimentare nu au fost înregistrate focare de COVID-19. Prim-vicepreședintele PSD se așteaptă ca liderul statului să nu promulge legea, iar în acest fel mulți români vor suferi.

PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă! Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea. E clar că Presedintele Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor.”, a scris Gabriela Firea.

„N-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români”

Piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu au existat focare de infecție cu SARS-CoV-2, spune Gabriela Firea.

o Nu există focare de infecție în piețe! Asociația Piețelor Agroalimentare semnalează public că de la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a fi afectată în vreun fel comercializarea produselor și că piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție.

o Parlamentul a decis ieri că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

o Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite – PNL, USR – este că s-au abținut, n-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români, dar nici n-au avut curajul să respingă proiectul de lege respectiv și să fie în acord cu atitudinea guvernului Orban și a lui Iohannis.

o Au votat pentru 173 de deputati de la PSD, ProRomânia, UDMR, PMP, Minorități și Nefiliați; s-au abținut 93 de parlamentari de la PNL și USR.

Pe șase 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate lui Orban și PNL ce înseamnă DREPTATE. Ci toți românii!

Prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca.

De votul lor va depide viața lor! Sănătatea lor! Locul lor de muncă! Viitorul copiilor lor!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Adauga un comentariu