Actualitate

Gabriela Firea, propune 11 spații în aer liber pentru organizarea spectacolelor: „Am fost și rămân în continuare un susținător al culturii”

Publicat: 27 mai 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a adus în atenția bucureștenilor 11 spaţii în aer liber unde pot avea loc spectacole în condiţiile de distanțare socială impuse de pandemie.

”Am fost și rămân în continuare un susținător al culturii, de aceea consider că este important să reluăm activitatea teatrelor noastre, mai ales în condițiile în care în această vară mulți dintre bucureșteni aleg să nu plece din Capitală sau își reduc vacanțele. Am apreciat foarte mult ceea ce ați făcut în această perioadă dificilă în care ne aflăm, iar proiectele pe care le-ați derulat online au avut un impact foarte mare la public.”, a scris Gabriela Firea.

Iată care sunt cele 11 spații libere:

· Teatrul de Vară din Parcul Herastrău, cu o capacitate de 2.000 de locuri, administrat de Teatrul Constantin Tănase, dar care poate fi folosit în baza unui program bine stabilit de toate instituțiile culturale.
· Teatrul Odeon – care se poate transforma în teatru în aer liber prin culisarea tavanului, fiind singura instituție publică cu această structură, care permite o astfel de transformare.
· Teatrul de Comedie propune ca spatiu Teatrul de Vara amenajat la intrarea in Parcul « Alexandru Ioan Cuza » din sectorul 3
· Teatrul Evreiesc de Stat propune Gradina De Vara din Parcul National din sectorul 2
· Teatrul Ion Creangă – care poate începe stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, aflat in administrarea ARCUB.
· Teatrul Masca – ce deține o scenă mobilă care poate fi montată în spații publice și, de asemenea, poate fi folosită și de alte instituții.
· Teatru Dramaturgilor – care a obținut aprobarea de a juca în curtea Casei Filipescu-Cesianu, ce aparține Muzeului Municipiului București și în curtea Muzeului Național al Literaturii Române.
· Teatrul Țandarică – unde este disponibilă o terasă.
· Opera Comică pentru Copii – care poate organiza spectacole în curte.
· Circul Metropolitan – care deține, de asemenea, un spațiu în aer liber.
· Creart – care derulează proiectul Grădina cu filme (cinematograf în aer liber) în spațiul din Piața Lahovari nr.7

Comentarii
Adauga un comentariu