National

Gabriela Firea, reacție în urma scandalului privind declarațiile în direct: „La cât de obraznic este Vlad Voiculescu, nu m-aș mira să facă declarații și peste președinte”

Publicat: 11 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea reacție în urma scandalului privind declarațiile în direct La cât de obraznic este Vlad Voiculescu nu m-aș mira să facă declarații și peste președinte
Prim vicepreședintele PSD Gabriela Firea

Duminică, 11 aprilie, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, a comentat scandalul izbucnit după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, şi-a început declaraţia de presă – la care nu a acceptat întrebări – la câteva zeci de secunde după ce a început conferinţa de presă în direct a premierului Florin Cîţu

„La cât de obraznic este Vlad Voiculescu, nu m-aș mira să facă declarații și peste președinte, nu doar peste premier! Incompetență, indolență, indiferență față de oameni! Demisia!”, a scris Gabriela Firea pe contul de Facebook.

La cât de obraznic este Vlad Voiculescu, nu m-aș mira să facă declarații și peste președinte, nu doar peste premier! Incompetență, indolență, indiferență față de oameni! Demisia!

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 11 aprilie 2021

 

Vlad Voiculescu, declaraţie de presă fără întrebări, la scurt timp după ce premierul Florin Cîţu a intrat în direct la televiziuni

„Avem 1531 de paturi la ATI şi doar şase paturi libere la nivel național. Este nevoie de 1.600 de paturi şi este nevoie de ele acum, acest obiectiv nu a fost îndeplinit. Este o evoluție pozitivă a numărului de persoane infectate, am ajuns la un platou şi începem să scădem.

În același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și mai multe persoane în ATI. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare.

Acest val poate va dura două – trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a spus Cîţu.

În momentul în care a fost întrebat cine ar trebui să se retragă, după scandalul de la Spitalul Foișor, premierul Florin Cîțu a răspuns că „este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Florin Cîţu: „Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier”

Mai mulți lideri PNL au cerut remanierea lui Vlad Voiculescu, iar prim-ministrul a fost întrebat dacă va propune acest lucru.

„Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a răspuns Florin Cîţu.

În timp ce premierul făcea aceste declaraţii, Vlad Voiculescu preciza, la ministerul Sănătăţii, că i-a sunat personal pe cei evacuaţi vineri seară din Spitalul Foişor:

„Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul „Foișor” în alte spitale din București şi din țară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi.

Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul „Foișor” pacienții care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor.

Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de începutul acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă. Toate acele donații, toate acele gesturi mărunte ale unor oameni și ale unor companii de solidaritate. Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică”, a spus Vlad Voiculescu.

Adauga un comentariu