National

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Publicat: 16 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Gabriela Firea și-a depus duminică după-amiază candidatura la Primăria Capitalei. Printre ceilelalți pretendenţi la fotoliul de primar al Capitalei se mai numără și Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR şi Traian Băsescu, din partea PMP, ultimul intrat în cursă.

Fostul preşedinte este aşteptat să ia foarte multe dintre voturile lui Nicuşor Dan, la fel, Călin Popescu Tăriceanu, care îşi va depune marţi candidatura.

”Mi-am depus candidatura pentru al doilea mandat. Am făcut-o cu gândul la bucureșteni, ca și prima dată. Am văzut că nimeni nu vorbește despre oameni. Cred că oamenii sunt cei mai importanți.

Prima mea grijă e să trecem cu bine această criză sanitară. Suntem într-un război sanitar. Am avut grijă de cadrele medicale, am dotat cum se cuvine spitalele. Bucureștiul nu va deveni astfel focar. Am început acum un amplu program pentru donarea de plasmă sanguină care va salva mii de vieți. M-aș bucura ca și Guvernul să se alăture demersului Primăriei Capitalei”, a spus Gabriela Firea.

Cine intră în lupta pentru Capitală

Gabriela Firea-PSD

Nicușor Dan-DREAPTA UNITĂ

Traian Băsescu-PMP

Călin Popescu Tăriceanu-ALDE

Viorel Cataramă-independent

Ioan Sârbu- PRO București

Gabriela Firea: „Avem două situaţii: salvăm românii sau îi lăsăm să moară pentru că PNL şi USR nu vor să voteze”

Gabriela Firea a afirmat în această seară că doar anumite persoane, așa-zisele „VIP-uri” primesc plasmă sanguină pentru tratamentul infecţiilor cu SARS-CoV-2. Din păcate, conform acesteia, „oamenii normali, cetăţenii obişnuiţi nu primesc pentru că nu există”. De asemenea, Gabriela Firea respinge acuzațiile aduse asupra proiectului prin care se dorește acordarea unor stimulente pentru donatorii de plasmă.

„În toată lumea guvernele au programe de stimulare a donării de plasmă de la persoanele care sau deja anticorpii pentru această boală, după ce s-au infectat şi s-au vindecat. (…) La situaţii excepţionale, trebuie să luăm măsuri excepţionale. Avem o lege pentru recompensarea donatorilor de sânge. Noi nu facem decât să creştem suma. Am pus următoarea întrebare consilierilor, uitându-mă în ochii celor care au criticat acest proiect, care a apărut pe fondul neimplicării Guvernului: dacă ar avea o persoană foarte apropiată, dragă, iubită, la spital, la terapie intensivă şi care ar avea nevoie urgentă de transfuzie de plasmă sanguină, ar refuza pentru că donatorul a primit tichetele de masă de la Primăria Capitalei?

În acest moment doar vip-urile primesc plasmă sanguină, deci oamenii normali, cetăţenii obişnuiţi nu primesc pentru că nu există şi nu este vina medicilor, nu este vina directorilor de spitale, este vina Ministerului Sănătăţii că nu face în aşa fel încât să stimulăm această donare”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Avem două situaţii: salvăm românii sau îi lăsăm să moară pentru că PNL şi USR nu vor să voteze”

Aceasta a afirmat că acest proiect ar putea salva oameni. Gabriela Firea a menționat că se poate dona plasmă fără a beneficia de aceste stimulente.

„Noi ne încurcăm în birocraţii, în cutume, în reguli care au fost stabilite pe timp de pace, când nu aveam pandemie şi nu ne gândim la faptul că putem să salvăm mii de români. Avem două situaţii: salvăm românii sau îi lăsăm să moară pentru că PNL şi USR nu vor să voteze. Astăzi nici în Consiliul General nu au votat, adică au votat împotriva acestui proiect, motivând că avem o lege care spune că donarea este gratuită. Subliniez, nu este gratuită, se pot acorda aceste bonuri de masă şi alte stimulente şi de acum înainte.

Asta nu înseamnă că venim în faţa publicului cu această obligativitate. Cine doreşte să doneze umanitar plasmă sanguină o poate face în continuare, nu este nimeni obligat să acceseze aceste stimulente. Dar noi am explicat foarte clar că, practic, din aceste tichete pot să cumpere medicamente, deci vitamine, minerale, pentru tonifierea organismului, pentru a-şi reveni după ce au făcut acea donare, a-şi cumpăra alimentele necesare şi nu cred că este un lucru rău, dimpotrivă”, a adăugat Gabriela Firea.

Adauga un comentariu