National

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Am citit bugetul, suma alocată pentru spitale este infimă”

Publicat: 22 apr. 2021
Gabriela Firea îmbrăcată în albastru
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a declarat că este inumană abordarea celor de la USR-PLUS

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei și senator PSD, a vorbit la Antena 3 despre situația în care se află Bucureștiul. Aceasta a expus problemele pe care le întâmpină Capitala în aceste momente și a comentat stadiul în care se află proiectele pe care fostul edil și echipa ei le-au început la PMB.

„Sumele prevăzute în bugetul care este afișat sunt foarte mici, mai ales pentru șantierele din Capitală și pentru consolidări. (…) Este o mare durere să vezi cum lucrări începute sunt abandonate și care repet, ar fi trebuit să fie terminate în câteva luni”, a explicat Gabriela Firea, la Punctul de întâlnire.

Gabriela Firea: „După plecarea mea de la Primăria Capitalei nu a continuat…”

Gabriela Firea spune că, pe timpul mandatului său, a pregătit și a lăsat la cheie toată infrastructura medicală și de resursă umană pentru testarea gratuită și/sau subvenționată a bucureștenilor: „Din păcate, aceeasta nu este întrebuințată”

Fostul primar al Capitalei trage un semnal de alarmă și precizează că suma locată pentru spitale este foarte mică, iar din această cauză nu se vor putea face investiții.

„Am citit bugetul, suma alocată pentru spitale este infimă. Este foarte mică. Ce investiții se vor putea face în cele 19 spitale? Infime, în următoarea perioadă. (…) Testele, în România, sunt foarte scumpe. Ar trebui să fie subvenționate de către Guvern, pentru că în toată Europa testele PCR sunt ieftine, deci accesibile.

Avem două posibilități din care Guvernul trebuie să aleagă una: ori testează populația masiv, pentru că suntem cu toții asigurați sau subvenționează acele teste care sunt realizate în sistemul privat de sănătate (…) Eu am pregătit și am lăsat la cheie toată infrastructura medicală și de resursă umană pentru testarea gratuită și/sau subvenționată a Bucureștenilor. Din păcate, aceeasta nu este întrebuințată. ASSMB, prin spitalele proprii cât și prin acordurile încheiate cu peste 30 de clinici private a acordat posibilitatea multor categorii profesionale să se testeze gratuit în București (…) După plecarea mea de la Primăria Capitalei nu a continuat”, a explicat fostul primar.

Gabriela Firea, mesaj pentru Nicușor Dan: „Să se gândească la cetățeni”

Gabriela Firea îi recomandă actualului primar al Bucureștiului să renunțe la atacurile politice și să pună accent pe cetățeni și pe binele acestora.

„Să se gândească la cetățeni. La fiecare cetățean care este din București sau care vine în București. Este foarte păcat că s-a reunțat la toate proiectele benefice din domeniul sănătății, la toate proiectele în infrastructură. De ce? Politica e politică, o facem în Parlament, o facem în campanie, dar administrația este pentru fiecare cetățean”, a precizat Gabriela Firea la Antena 3.

Senatoarea PSD spune că actualul primar nu este sensibil la suferința celor care și-au pus toate speranțele în Primăria Capitalei.

„În ultimele 7 luni, am văzut cu mâhnire cum se alege praful de multe proiecte inițiate de mine si echipa mea, printre care si unul dintre proiectele mele de suflet pentru București : ansamblul de locuințe sociale din B-dul. Prelungirea Ghencea, nr. 322-326, lăsat acum de izbeliște.

Noul primar nu este sensibil la suferința celor care și-au pus toate speranțele în Primăria Capitalei și care știau că, cel târziu in ianuarie-februarie anul acesta, se vor muta în apartamentele pentru care primiseră promisiune de repartiție.

Pentru acești oameni, aflați în situații sociale sau medicale disperate, fără resurse să-și ducă viața de zi cu zi, am pornit, acum doi ani, cel mai important proiect imobiliar de locuințe sociale derulat in Capitală în ultimii 30 de ani.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Adauga un comentariu