Eveniment-Social

Gală extraordinară Mioara Cortez la Opera Iași

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gală extraordinară Mioara Cortez la Opera Iași
Opera Națională Română din Iași va susține duminică ultimul spectacol al stagiunii 2021-2022

După succesul extraordinar pe care l-a avut vineri, la Opera Națională București, în cadrul Bucharest Opera Festival, cu spectacolul „Les indes galantes”, de Jean-Philippre Rameau, la finalul căruia artiștii ieșeni au fost ovaționați minute în șir, Opera Națională Română din Iași pregătește o nouă întâlnire cu publicul ieșean.

Aceasta va avea loc mâine, de la ora 18:30, în cadrul unui eveniment special, o gală dedicată marii soprane Mioara Cortez, care a fost și un profesor universitar de renume. Originară din Iași, fosta prim-solistă a teatrului liric ieșean va urca din nou pe scena de pe care a plecat pentru a cuceri lumea, împreună cu un invitat special, Daniel Magdal. Fost solist al Operei Naționale Române din Iași, tenorul are o consistentă carieră internațională, derulată în special în Germania.

Dirijorul galei în care își dă concursul Orchestra Operei Iași va fi David Crescenzi.

„La București, unde am prezentat opera-balet , în regia maestrului Andrei Șerban, s-a confirmat din plin că actuala echipă a Operei Naționale Române din Iași este una de foarte mare valoare. Ovațiile publicului bucureștean și aprecierile călduroase ale colegilor de la celelalte teatre lirice care au participat la prestigioasa manifestare ne-au făcut să ne simțim mândri că am reprezentat cu onoare Iașul. Frumosul nostru colectiv nu a avut însă timp de a savura succesul extraordinar din capitală, pentru că avem un program încărcat și în această lună. Pe 5 iulie este programată o gală dedicată sopranei de talie mondială Mioara Cortez, apoi vom continua cu un nou spectacol , care va avea loc pe 16 iulie. Vom încheia stagiunea pe 17, cu o nouă premieră, a treia din ultimele trei luni, , de Giacomo Puccini” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Biletele de intrare la reprezentațiile lunii iulie pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.

Adauga un comentariu