Eveniment-Social

Gala proiectelor VET 2019, la Iași

Publicat: 07 nov. 2019

Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ) a organizat Gala proiectelor VET 2019. Asta din dorința de a crește atractivitatea formării profesionale. Inclusiv de a face vizibile oportunitățile oferite de acest domeniu, la nivel european. Vorbim de perioada mai – decembrie 2019, când se organizează evenimente și activități. Totul e bazat pe valorizarea experiențelor din proiectele de formare profesională.

„La Gala proiectelor VET 2019, elevii și profesorii beneficiari au prezentat exemple de bună practică din sectorul VET, acumulate în perioada 1 septembrie 2018 și 1 noiembrie 2019, prin proiectele Erasmus+ VET, POCU, candidaturi Euroscola 2019, granturi SEE, ROSE și învățământ dual”, a precizat prof. Gabriela Conea. Aceasta este inspector școlar pentru proiecte educaționale în cadrul ISJ.

Evenimentul se adresează profesorilor din școli cu filieră tehnologică

Evenimentul s-a adresat profesorilor din școli cu filieră tehnologică – profilul tehnic. Și cei din școli gimnaziale cu elevi interesați pentru continuarea studiilor au fost implicați.
Asta pentru a-i inspira în îmbunătățirea ofertei școlare și manageriale. Este punctată și orientarea în carieră a elevilor de gimnaziu.

„Gala este la a IV-a ediție, fiind demarată la nivel local din anul 2016. Totul este inclus în «Săptămâna europeană a competențelor profesionale». Pentru acest moment, ISJ Iași a fost selectat printre cele 23 de instituții europene. Asta din rândul celor premiate la European Vocational Skills Week 2019”, a completat inspectorul Conea.loading...

Adauga un comentariu