Actualitate

GALERIE FOTO cu cele mai controversate fotografii cu Donald Trump în mandatul de președinte al SUA

Publicat: 20 ian. 2021
Președintele Donald Trump, prima doamnă Melania Trump, regele Arabiei Saudite Salman bin Abdulaziz al-Saud și președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi și-au pus mâinile pe un glob luminat în timpul ceremoniei de inaugurare a Centrului Global pentru Combaterea Ideologiei Extremiste din Riyadh, Arabia Saudită Arabia la 21 mai 2017.

Donald Trump predă, în cursul zilei de 20 ianuarie 2020, președinția SUA. Mandatul președintelui a fost unul încununat de multe momente cheie, tensionate dar şi contradictorii. Președintele SUA a fost un președinte atipic şi s-a făcut remarcat prin numeroasele discursuri controversate dar şi prin o politică de agresiune economică.

Donald Trump a pierdut alegerile din SUA iar schimbarea de la Casa Albă este una dintre cele mai tensionate din întreaga istorie SUA. Vorbim despre faptul că, de exemplu, capitala Washington DC este sub stare de alertă, în capitală fiind relocate zeci de mii de soldaţi din Garda Națională, conform businessinsider.com

Iată cele mai controversate fotografii cu președintele Donald Trump în mandatul de la Casa Albă

1. Cravata lui Donald Trump

Președintele ales Donald Trump ajunge la Aeroportul Internațional Indianapolis pentru o vizită la fabrica Carrier, 1 decembrie 2016

Fotografia este făcută înainte de a-şi prelua în mod oficial președinția SUA. Cravata lui Donald Trump care fâlfâie în bătaia vântului a făcut furori pe reţelele de socializare dar şi în numeroase tabloide americane

2. Demiterea lui James Comey din fruntea FBI

„A devenit mai faimos decât mine”, a glumit Trump când l-a îmbrățișat pe fostul director al FBI James Comey, în primele sale zile de președinte. Relația lor s-a înrăutățit după ce Comey a condus ancheta dacă campania lui Trump din 2016 a intrat în conflict cu Rusia.

Trump a anunțat brusc că l-a concediat pe Comey cu un tweet în mai 2017.

3. Scenele de la Casa albă desprinse din show-ul TV prezidat de Trump

Înainte de a fi președinte, Trump a câștigat inima fanilor săi pentru sloganul său „sunteți concediat” din emisiunea sa TV „Ucenicul”. Acest tip de concedieri a continuat sub președinția să, când a eliminat oficiali pe care i – a considerat neloiali sau a renunțat la consilieri apropiați care ulterior au pledat vinovați în instanța federală. Imaginea de la Casa Albă poate fi considerată un episod din respectivul show TV

4. Globul strălucitor

Acest moment viral din 2017 a arătat că liderii din Orientul Mijlociu ating un glob strălucitor ca parte a ceremoniei de începere a unui nou centru anti-extremism în Arabia Saudită.

5. Întâlnire cu Papa Francisc

În timpul călătoriei sale la Vatican , Trump i-a dăruit Papei Francisc o colecție de cărți scrise de Martin Luther King Jr.

6. Relația cu rusul Vladimir Putin

Relația lui Trump cu președintele rus Vladimir Putin a fost examinată pe tot parcursul președinției sale. „Este o onoare să fiu alături de voi”, a spus Trump în cadrul primei lor întâlniri la summitul G20 din Germania.

7. „Fabricat în America”

Trump, repetând promisiunile sale de campanie, a organizat mai multe evenimente la Casa Albă, celebrând inovațiile SUA în producție.

8. Privind cerul în timpul unei eclipse de soare

Trump a aruncat o privire scurtă către cer în timpul unei eclipse de soare, care poate provoca leziuni oculare fără protecție a ochilor, chiar și după ce un consilier l-a avertizat să nu se uite.

9. Copilul care a tuns gazonul Casei Albe


Președintele Donald Trump îl urmărește pe Frank Giaccio, în vârstă de 11 ani, din Biserica Falls, Virginia, când tunde gazonul din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă pe 15 septembrie 2017. „Ar fi onoarea mea să tund gazonul Casei Albe într-un weekend pentru tine”, i-a scris Frank, în vârstă de 11 ani, lui Trump.

10. Prosoape de hârtie pentru victimele uraganelor

Trump a negat aruncarea de prosoape de hârtie către puertoricanii afectați de uraganul Maria, numind criticile „un lucru inventat”.

11. Reducerea birocrației – la propriu

După ce Trump a anunțat că reduce normele guvernamentale, a stat în fața unui imens teanc de hârtii și a tăiat literalmente birocrația .

12. Marele zid de la granița cu Mexic

Trump a făcut campanie pentru construirea unui zid de frontieră controversat de-a lungul frontierei SUA-Mexic. Dar perspectivele marelui sistem au dispărut de-a lungul anilor și o mare parte din construcția să nu a ajuns încă să se concretizeze .

13 „America First”

Trump a tensionat relațiile SUA cu mulți aliați internaționali atunci când s-a angajat într-o abordare „America First” a politicii externe.

14 Întâlnirea și întâmpinarea lui Trump

La doi ani după întâlnirea lor de la Casa Albă , rapperul Kanye West și-a retras sprijinul pentru Trump și și-a anunțat propria ofertă pentru președinție în iulie 2020.

15. Fiasco „Știri false”

Trump a lansat la nesfârșit atacuri împotriva mass-mediei și a jurnaliștilor în ultimii patru ani.

16. Sărbătorile de Crăciun

În timpul unui apel din Ajunul Crăciunului către copii, Trump a întrebat o fetiță de șapte ani dacă mai crede în Moș Crăciun. „Ești încă un credincios în Moș Crăciun”, a întrebat Trump.

17 Fast-food la Casa Albă

Trump și-a început propria tradiție de a servi mâncăruri rapide la Casa Albă echipelor de campionat universitar.

18. Confruntări privind starea Uniunii

Palmaresul președintelui Camerei Nancy Pelosi în timpul discursului său despre starea Uniunii a explodat internetul cu meme.

19. Discuțiile Trump-Kim

Trump a devenit primul președinte în funcţie care a pus piciorul în Coreea de Nord în timpul unei întâlniri programate în grabă cu liderul Kim Jong Un în 2019.

20. Trump împotriva Pelosi


Trump a postat pe Twitter o fotografie izbitoare în care o acuză pe președintele Camerei, Nancy Pelosi, că are o „prăbușire neînsuflețită”, deși democrații au venit rapid în apărarea ei și au lăudat-o pentru că a stat în fața președintelui.

21. Sharpie-gate

Trump a declarat incorect că uraganul Dorian va avea un impact asupra Alabamei în timpul unei conferințe de presă. Deși și Serviciul Național Meteorologic și-a închis revendicarea, Trump a repetat greșeala afișând o hartă modificată la o conferință de presă.

22 Raidul SUA care l-a ucis pe liderul ISIS

Trump a fost criticat pentru că a apărut să organizeze o fotografie în timp ce urmărea o operațiune militară care a dus la uciderea cu succes a liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.

23. Confruntarea cu doctorul Fauci

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al SUA în boli infecțioase, și-a rupt calmul când Trump a ieșit din scenariu pentru a vorbi despre „Deep State Department” în timpul unui briefing COVID-19 în primele zile ale pandemiei.

24 Mitinguri de campanie în timpul pandemiei

Trump a călătorit în mai multe state pe zi, în timp ce găzduia mitinguri de campanie în timpul pandemiei înaintea alegerilor prezidențiale din 2020.

25 Neliniște rasială

Trump nu s-a adresat imediat națiunii în mod public, deoarece protestele au izbucnit în toată țara după uciderea de către poliție a unui bărbat de culoare, George Floyd. Protestatarii care au coborât la Washington, DC, s-au întâlnit cu oficiali ai forței de ordine și cu elicoptere militare.

26 „Lege şi ordine”

Trump a ținut o Biblie în fața unei biserici din apropierea Casei Albe, după ce ofițerii federali au curățat străzile de protestatari în mare parte pașnici cu gaze lacrimogene și bastoane. Presupusa opțiune foto prezentată în direct de unele canale TV a fost denunțată pe scară largă de liderii religioși, având în vedere tensiunile rasiale de atunci.

27 Îmbrățișarea evangheliștilor

Trump a susținut frecvent sprijinul și aprecierea față de creștinii evanghelici, care sunt predominant albi, în ciuda afirmațiilor foștilor asociați care sugerează altceva.

28 Interviurile media

Corespondentul lui Axios, Jonathan Swan, a exprimat expresii amestecate la comentariile lui Trump în timpul unui amplu interviu care a devenit o senzație online.

29 Trump și COVID-19

Trump a părăsit temporar spitalul unde primea tratament pentru ca coronavirusul să se îndrepte către susținătorii unei carcase prezidențiale. A fost condamnat pentru că a riscat sănătatea agenților săi din serviciul secret.

30 Golf

După pierderea alegerilor din 2020 pe care Trump încă refuză să o recunoască, președintele și-a petrecut multe dintre zilele rămase ca comandant-șef la terenul de golf. Potrivit unei baze de date a programului său public, președintele de ieșire a făcut 321 de călătorii de golf în cele 1.148 de zile de mandat.

31 Revoltele de la Capitoliu și punerea sub acuzare

Discursul lui Trump adresat susținătorilor săi cu puțin timp înainte de asaltarea violentă a Capitoliei pe 6 ianuarie va ocupa un loc central în timpul procesului său de destituire în Senat. Casa l-a acuzat pe Trump pe 13 ianuarie pentru incitare la insurecție – făcându-l primul președinte din istoria SUA care a fost acuzat de două ori. Dacă ar fi condamnat, lui Trump i s-ar putea interzice să candideze din nou la funcție.

Adauga un comentariu