National

Garaje dărâmate în Sectorul 5. Lovitură grea pentru locuitorii acestui sector

Publicat: 18 ian. 2021
garaje construite ilegal in Bucuresti
În Sectorul 5 este criză de locuri de parcare, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri în acest sens

Lovitură grea pentru locuitorii Sectorului 5 din Capitală. Autorităţile locale conduse Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, doresc să realizeze mai multe locuri de parcare pentru cetăţeni. Pentru a realiza aceste parcări, mai multe garaje construite ilegal pe domeniul public vor fi dărâmate.

În Sectorul 5 este criză de locuri de parcare, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri în acest sens. Pe locul celor 20 de garaje, ce vor fi demolate, se vor putea amenaja aproximativ 40 de locuri de parcare.

Garaje dărâmate în Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone este primarul Sectorului 5 al Capitalei. Fostul edil al Sectorului 4 are planuri mari pentru regiunea pe care o are în administraţie şi începe cu realizarea mai multor locuri de parcare. Pentru asta e nevoie ca mai multe garaje construite ilegal să fie dărâmate.

Piedone începe să facă locuri de parcare în Sectorul 5. Totuşi, acest proiect este împiedicat de mai multe garaje care au fost construite ilegale pe suprafeţele destinate lui, motiv pentru care primarul a dispus ca poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii să se deplaseze în teren în vederea verificării respectării prevederilor legale a construcţiilor de tip garaj din stradă Uranus nr. 98, bloc U8.

După ce au fost efectuate mai multe verificări, au fost constatate mai multe nereguli. Mai multe garaje, copertine şi alte amenajări cu destinaţia de garaj au fost executate pe domeniul public său privat al Municipiului Bucureşti pe raza Sectorului 5.

„Acestea vor fi desfiinţate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca pe acelaşi amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare. Serviciul Disciplina în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj edificate fără autorizaţii de construire pe domeniul public său privat al Municipiului Bucureşti pe raza sectorului 5”, se arăta într-un comunicat.

Criză de locuri de parcare în Sectorul 5

În Sectorul 5 este criză de locuri de parcare, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri în acest sens. Pe locul celor 20 de garaje, ce vor fi demolate, se vor putea amenaja aproximativ 40 de locuri de parcare.

În perioada următoare, bucureştenii vor afla ce se întâmplă exact cu garajele lor improvizate. Serviciul Disciplina în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj ridicate fără autorizaţie de construire pe domeniul public său privat al Municipiului Bucureşti pe raza Sectorului 5.

Un bucureştean a fost blocat după ce şi-a lăsat maşina într-o parcare

În Bucureşti este o problemă reală cu locurile de parcare, aşa că atunci când apuci să parchezi, trebuie să fii cu mare băgare de seamă, căci lucrurile sunt imprevizibile.

Un bărbat din Bucureşti a experimentat pe pielea lui un lucru de-a dreptul comun în Capitală. Acesta a mers în sectorul 5, acolo unde locuieşte străbunica sa, pentru a-i duce câteva alimente.

A parcat maşina în proximitatea blocului şi a urcat pentru a lăsa lucrurile în casa străbunicii sale, însă atunci când a ieşit din bloc a constatat cu stupoare că doi indivizi îi blocaseră maşina şi nu mai putea să iasă din parcarea respectivă.

Întreaga poveste a fost postata pe grupul „Ai parcat ca un bou Bucureşti”.

Adauga un comentariu