Sport

Gata să bată palma! Echipa de titlu cu care Dan Petrescu vrea să scrie istorie în Liga I

Publicat: 13 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gata să bată palma Echipa de titlu cu care Dan Petrescu vrea să scrie istorie în Liga I
Dan Petrescu a anunțat că vrea să scrie istorie în România și să devină primul antrenor care să câștige titlul cu 3 echipe diferite. Tehnicianul gata să revină în Liga I de fotbal ca antrenor la Sepsi Sf. Gheorghe

Sunt șanse mari ca tehnicianul Dan Petrescu să revină în Liga I de fotbal ca antrenor la Sepsi Sf. Gheorghe

Dan Petrescu (53 de ani), campion în ultimele 3 ediții cu CFR Cluj, este gata să revină în Liga 1 după scurta aventură din Turcia. Liber de contract după despărțirea de Kayserispor, „Bursucul” a anunțat că vrea să scrie istorie în România și să devină primul antrenor care să câștige titlul cu 3 echipe diferite. Sunt șanse mari ca tehnicianul să revină în Liga 1 ca antrenor la Sepsi Sf. Gheorghe, scrie GSP.ro, iar colaborarea ar urma să înceapă în vară, la finalul acestui sezon.

Sepsi a avut un sezon foarte bun cu Leo Grozavu

Sub comanda lui Leo Grozavu, Sepsi a avut o ascensiune remarcabilă și în acest moment se află pe locul 4 în Liga 1. Gruparea din Sf. Gheorghe va evolua în play-off, iar în sezonu viitor își propune titlul. Dan Petrescu este văzut „garantul” perfect pentru acest obiectiv, iar conducerea clubului a demarat deja discuțiile cu antrenorul care a câștigat campionatul în România în ultimii 3 ani, cu CFR Cluj. În urmă cu 12 ani, „Bursucul” se încorona pentru prima dată în Liga 1, cu Unirea Urziceni.

Sepsi reprezintă o nouă provocare pentru Dan Petrescu, după ce tehnicianul a anunțat că vrea titlul cu o nouă echipă în Liga 1. Clubul din Sf. Gheorghe este pe placul „Bursucului”: extrem de bine organizat, cu salarii plătite la timp și ambiții mai mari de la an la an. Antrenorul vrea să o transforme pe Sepsi într-una dintre forțele fotbalului românesc și știe că va avea totul la dispoziție pentru a-și îndeplini obiectivul. Tocmai de aceea este tentat să semneze cu formația pregătită în acest moment de Leo Grozavu. Însă nu acum, ci doar în vară, când actualul sezon se va fi terminat.

Sepsi are deja o bază de pregătire foarte bună și va avea în curând un nou stadion, alte două argumente solide pentru ca Dan Petrescu să semneze în vară. Înființată în 2011, Sepsi a promovat în Liga 1 în 2017 și, de atunci, a progresat enorm. Acum a ajuns să se califice în play-off, iar la anul își propune titlul, un obiectiv îndrăzneț după doar 4 ani pe prima scenă.

Dan Petrescu are 4 titluri în Liga I

„Bursucul” are de gând să devină primul antrenor care câștigă campionatul cu trei echipe diferite. A făcut-o până acum cu Unirea Urziceni și CFR Cluj (de 3 ori). În plus, Petrescu mai are o Supercupă a României cucerită cu ASA Târgu Mureș.
Sportul Studențesc, Rapid, Unirea Urziceni, ASA Târgu Mureș și CFR Cluj sunt echipele pe care le-a antrenat Dan Petrescu în România. În străinătate, „Bursucul” a trecut pe la Wisla Cracovia, Kubar Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, Jiangsu FC, Al-Nasr, Guizhou FC și Kayserispor.

Adauga un comentariu