Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Geanta de maternitate: Bagajul viitoarei mămici

Geanta de maternitate: Bagajul viitoarei mămici

12 ian. 2022, 13:17,
BZI.ro, în Sanatate

Geanta de maternitate este bagajul care trebuie pregătit din timp pentru mamă și copil. Trebuie să conțină toate cele necesare după naștere, acte și obiecte de igienă. 

Mama trebuie să aibă geanta de maternitate cu toate cele necesare pentru copil și zile de spitalizare. 

geanta materinitate

Geanta de maternitate este bagajul care trebuie pregătit din timp pentru mamă și copil

Ce lucruri nu trebuie să lipsească din geanta de maternitate: Sfatul mamelor

Femeile care au trecut deja prin asta recomandă tinerilor mămice să pregătească geanta de maternitate încă din luna a 7-a. Pentru un bagaj complet este nevoie de haine de spitalizare pentru mamă și copil, produse de igienă, acte și accesorii pentru alăptare. 

Pentru igiena și îngrijirea personală nevoia pune accent pe produse cosmetice de tipul cremelor de hidratare și curățare, gel de duș, șampon, elemente de igienă orală, tampoane pentru sâni, prosop de față și de corp, șervețele umede și uscate. Pentru a sta cât mai comod după naștere este necesar ca în bagaj să fie și elemente de îmbrăcăminte, pijamale, halat, papuci de casă și hainele pentru externare, cărți și reviste care îți vor oferi o stare de bine și va face ca timpul să treacă mai repede. 

garvida care isi pregateste geanta de maternitate

Pentru un bagaj complet este nevoie de haine de spitalizare pentru mamă și copil, produse de igienă, acte și accesorii pentru alăptare

Este recomandat să fie introdus în bagajul de maternitate un sutien pentru alăptare, cremă cu lanolină, pompa de sân care va ajuta mai mult decât se crede. Actele necesare internării sunt buletinul mamei, cardul de sănătate al mamei, asigurarea de sănătate, adeverința de salariat și dosarul cu informațiile medicale din timpul sarcinii (ecografii, teste, analize și investigațiile medicale din lunile de sarcină).

Unei mamei i-ar fi de folos și balsamul de buze, crema de corp, soluție cu apă de mare sau termală pentru a calma eventualele iritații ce pot apărea sau o pernă special pentru a alăpta sau pentru a avea o odihnă mai plăcută. 

Sunt de evitat bijuteriile, medicamentele, obiectele de valoare. 

Bebelușul este în centrul atenției 

Geanta de maternitate este destinată, mai cu seamă, bebelușului. Copilul are cele mai multe bagaje pe care mama trebuie să le pregătească cu grijă încă din luna a 7-a de sarcină pentru a nu fi luate prin surprindere. Travaliul poate apărea oricând, iar tinerele mametrebuie să fie mereu pregătite. 

garvida care isi pregateste geanta de maternitate

Este recomandat să fie introdus în bagajul de maternitate un sutien pentru alăptare, cremă cu lanolină

Copilul are nevoie de scutece mărimea 0, pentru nou-născuți, șervețele umede pentru copii, pudră de talc, un prosop foarte fin și moale, săpun sau șampon pentru bebeluși. Nu trebuie să lipsească din bagaj hainele noi, din bumbac, body-urile care sunt cele mai practice, bluze și pantaloni pe corp, dar și căciuli sau mănuși.

În bagajul copilului este de preferat să se găsească și o unghieră moale, sau o forfecuța de unghii, în cazul în care se naște cu unghii lungi la mâini și picioare. Prin tăierea unghiilor crescute se scade riscul de a se zgâria copilul. În geanta de maternitate se adaugă și un flacon de ser fiziologic și dischete sterile pentru a se curăța zone ale ochilor, nasului sau gurii, dar și pentru a igieniza zone sensibile. 

Pentru o hrănire corectă a copilului, chiar din primele zile de viață, se recomandă ca în geanta de maternitate să fie introduse și produse de tipul biberoanelor, suzetelor, pompelor de sân sau a laptelui praf, în cazul în care copilul refuză laptele matern.

garvida care isi pregateste geanta de maternitate

Copilul are nevoie de scutece mărimea 0, pentru nou-născuți, șervețele umede pentru copii, pudră de talc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *