Sanatate

Gel antiinflamator. Cum acționează medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gel antiinflamator. Cum acționează medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene
Printre avantajele unui gel antiinflamator se numără aplicare ușoară și sigură

Un gel antiinflamator este un medicament analgezic non-hormonal care ameliorează inflamația rapid afecțiunea. Durerile de spate, vânătăile și rănile sunt cele mai frecvente plângeri ale pacienților. Cremele și unguentele AINS sunt destinate a fi utilizate local și ameliorează rapid durerea.

AINS reduc inflamația, ameliorează durerea și scad febra. Ele acționează prin inhibarea formării hormonului tisular prostaglandine. Prostaglandinele sunt cele care determină dezvoltarea inflamației și contribuie la efectul durerii. Unguentele nesteroidiene pentru ameliorarea durerii sunt utilizate pentru patologii articulare, modificări degenerative, boli ale țesuturilor extraarticulare, leziuni ale articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor. Deși puteți cumpăra unguentul pentru durere fără prescripție medicală, este foarte indicat să consultați un medic.

Gel antiinflamator. Avantajele remediilor topice pentru durerile articulare

Un specialist vă va răspunde la întrebări, va evalua contraindicațiile și vă va sfătui cu privire la cel mai bun produs de ales. Lista de precauții pentru utilizarea unguentelor și a gelurilor pentru durere este minimă. în comparație cu comprimatele și alte forme de medicamente, dar există totuși.

Printre avantajele unui gel antiinflamator se numără aplicare ușoară și sigură, posibilitatea de a avea efecte resorbante și locale și acțiune sistemică exprimată la nivel minim. De asemenea, asigurarea unei concentrații maxime în zona de aplicare și posibilitatea de a combina mai multe substanțe într-un singur produs.

Gelul cu efect analgezic are cea mai simplă și eficientă formulă. Gelul are un mediu lichid, la care se adaugă substanțe auxiliare și ingrediente active care contracarează durerea. Gelul nu înfundă porii pielii, ceea ce se datorează proprietăților sale elastice și consistenței mai degrabă lichide. Gelurile pătrund adânc în piele în zona de aplicare și nu provoacă iritații. Unguentele AINS au o consistență mai groasă.

Eficacitatea unguentelor și a gelurilor depinde în mare măsură de respectarea regulilor de utilizare a acestora. Se recomandă ca formele topice să nu fie doar aplicate, ci mai degrabă frecate. În acest caz, efectul antiinflamator, analgezic va fi mai pronunțat.

Ce medicamente să aplici pentru a calma durerile. Cât durează cursul de tratament?

Potrivit studiilor, chiar și frecarea gelului pe piele timp de 45 de secunde multiplică fluxul de ingrediente active și crește efectul. Vă reamintim că analgezicele nesteroidiene afectează zonele dureroase direct sub piele. Dacă vă dor articulațiile, aplicați la proiecția lor, zona vânătă la a lui, și așa mai departe.

Acest lucru le permite să fie utilizate pentru patologii ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor, leziuni, vânătăi și alte cauze de disconfort și durere. Principalele ingrediente active din formulele cu acțiune rapidă sunt Ibuprofen, Diclofenac, Ketoprofen, Indometacin și Fenilbutazonă. Acestea sunt componentele care acționează cel mai bine și dau un efect pronunțat. Dar Ketoprofenul este mai mult un analgezic, la fel ca și Diclofenacul. Celelalte grupe active opresc procesul inflamator, ceea ce vă face să vă simțiți mai bine.

Un gel antiinflamator se aplică extern, dar din punct de vedere pur tehnic poate fi absorbit în sânge, deci nu este potrivit pentru utilizarea pe termen lung. Cursul de tratament recomandat este de până la 10 zile. Dacă trebuie să fie mărită, consultați un medic și monitorizați sistemul digestiv. Unguentele cu AINS pot duce la exacerbări ale ulcerului, gastrită și pot provoca inflamații ale mucoasei gastrice.

Adauga un comentariu