Listă medicamente antiinflamatoare. Ce pastile să iei atunci când suferi de dureri teribile

17 aug. 2022, 10:26,
BZI.ro, în Sanatate

În timpul manifestării unei infecții sau după o intervenție chirurgicală pacienții primesc o listă de medicamente antiinflamatoare. Medicamentele nesteroidiene sunt un grup de remedii antiinflamatoare non-hormonale.

Cele mai frecvent utilizate medicamente în practica pediatrică sunt aspirina, analgina, diclofenacul, ibuprofenul, ketoprofenul, napraxenul, piroxicam, meloxicam și nimesulid. Aceste medicamente sunt disponibile sub formă de pastile, capsule, injecții, unguente, geluri și supozitoare. Cel mai bun medicament antiinflamator poate fi selectat numai de un medic, pe baza caracteristicilor individuale ale pacientului. Auto-medicația în acest caz poate fi soldată cu dezvoltarea de reacții adverse grave sau supradozaj.

persoana care tine in mana mai multe tipuri de pastile

Pentru a reuși să obții un efect în urma administrării unor antiinflamatoare luați medicamentul așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră

Când trebuie să apelezi la tratamentul cu pastile nesteroidiene. Pentru ce boli sunt prescrise acestea

Medicamentele nesteroidiene au efect antiinflamator, analgezic și antipiretice. Principalul mecanism de acțiune este inhibarea formării de prostaglandine. Prostaglandinele sunt hormoni tisulari care promovează inflamația și durerea care o însoțește.

Remediile sunt concepute pentru a calma durerea de altă natură. Antiinflamatoarele sunt indicate pentru boli inflamatorii ale articulațiilor, așa cum este artrita reumatoidă, reumatism, spondilită anchilozantă, artrită gutoasă cronică. Antiinflamatoarele sunt bune și pentru calmarea unor simptome provocate de boli degenerative așa cum este osteoartroză deformantă, tromboflebita, osteocondroză și nevralgii.

mai multe tipuri de pastile pe o masa

Crema „Dolgit” este destinată uzului extern

În lista celor mai bune antiinflamatoare se numără desigur pastilele ibuprofen. Acest remediu deschide lista de antiinflamatoare nesteroidiene pentru articulații. Derivatul acidului fenilpropionic este pe primul loc printre cele mai bune AINS. Comprimatele sunt folosite pentru a trata toate tipurile de durere, inclusiv cele care apar în contextul artritei sau artrozei. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acest medicament este disponibil în toată lumea și este considerat unul dintre cele mai sigure.

Listă medicamente antiinflamatoare. Ce analgezice intră în topul celor mai bune calmante pentru durere

Crema „Dolgit” este destinată uzului extern. Un derivat al acidului fenilpropionic are efecte analgezice și antiinflamatorii. Aceasta crește gama de mișcare a articulațiilor și elimină rigiditatea matinală. Foarte utilizat de către pacienți și prescris de medici este Nurofen Express Forte. Capsulele sunt prescrise pentru sindromul durerii de diferite origini.

Medicamentul face față rapid nevralgiei și, de asemenea, ameliorează spasmele în timpul menstruației. Este folosit pentru a ameliora disconfortul articular și muscular în timpul gripei și răcelilor. Conceput pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani.

Principalul ingredient activ al antiinflamatoarelor „Nise” este nimesulida. Ingredientul activ blochează sinteza prostaglandinei, eliminând inflamația. Nimesulida în pastile, pe lângă efectul de analgezie, are un efect antioxidant și antiedematos. „Nise” sub formă de pastile este prescris pentru ameliorarea simptomelor de osteoartrite, tendinite, reumatism, nevralgie și mialgii. Cu ajutorul acestuia, durerile musculare sau vertebrale scad, intensitatea sindromului posttraumatic se ameliorează, iar dezvoltarea leziunilor infecțioase este blocată.

medic care tine mai multe pastile in mana

Medicamentele nesteroidiene au efect antiinflamator, analgezic și antipiretice

Care sunt regulile de administrare a antiinflamatoarelor nesteroidiene?

Pentru a reuși să obții un efect în urma administrării unor antiinflamatoare luați medicamentul așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. AINS se iau la 1-2 ore după masă, cu multă apă.

Nu luați niciodată mai multe medicamente antiinflamatoare nesteroidiene decât va prescris medicul dumneavoastră. Dacă ați luat o doză excesivă, adresați-vă imediat medicului sau chemați o ambulanță.

În timpul tratamentului, purtați cu dvs. cutia de medicament, păstrați o aprovizionare constantă a organismului cu acesta. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu îl dați niciodată altor persoane, chiar dacă credeți că au aceeași boală.

Cu utilizarea prelungită a pastilelor din lista de medicamente antiinflamatoare, trebuie efectuată o monitorizarea regulată a stării de sănătate. De asemenea, este indicat să verifici frecvent parametrii care reflectă funcția ficatului, rinichilor, precum și a parametrilor sângelui periferic.

mai multe tipuri de pastile

În lista celor mai bune antiinflamatoare se numără desigur pastilele ibuprofen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *