Razboi în Ucraina

Germania nu este de acord cu referendumurile din Ucraina. Olaf Scholz: „Nu vom accepta rezultatele”

Publicat: 28 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Germania nu este de acord cu referendumurile din Ucraina. Olaf Scholz Nu vom accepta rezultatele
Germania susţine că sprijinul pentru Ucraina nu va fi diminuat

Germania a anunţat că nu este de acord cu referendumurile din Ucraina. Cancelarul federal Olaf Scholz i-a trimis un mesaj extrem de ferm lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

În aceeași ordine de idei, Germania susţine că sprijinul pentru Ucraina nu va fi diminuat.

Olaf Scholz a anunţat că Germania nu este de acord cu referendumurile din Ucraina

Berlin a transmis poziţia oficială nu se va modifica în ceea ce priveşte referendumurile organizate în Ucraina, în cele patru regiuni ocupate de armata rusă. Cancelarul german Olaf Scholz a menţionat ca rezultatele acestor acţiuni nu vor fi acceptate, potrivit DPA.

”Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat”, a declarat Olaf Scholz pentru ediţia de miercuri a publicaţiei Neue Osnabrücker Zeitung.

Vă aducem aminte că Moscova a organizat referendumuri în patru regiuni ucrainene pe care le-a ocupat, şi anume Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Acţiunea a fost demarata pentru a justifica foarte probabilă lor anexare de către Federaţia Rusă.

Germania continuă sprijinirea Ucrainei

În ceea ce priveşte chestiunea controversată a livrărilor de arme către Ucraina, şeful Executivului german a ţinut să readucă aminte că Ucraina va primi tancuri de concepţie sovietică şi vehicule de luptă de la ţări NATO ale căror stocuri vor fi mai apoi refăcute gradual de către Germania şi alte ţări cu echipament militar occidental.

”Germania sprijină Ucraina cât de bine poate şi în acelaşi timp face tot posibilul pentru a preveni un conflict direct între NATO şi Rusia”, a spus cancelarul german. Demnitarul german a adăugat că acest lucru reflectă dorinţa majorităţii cetăţenilor nemţi.

Războiul din Ucraina a constituit un moment de cotitură pentru politica germană în domeniul apărării, antrenând crearea unui fond special de circa 100 de miliarde de euro, de la bugetul federal, pentru investiţii şi proiecte de înarmare.

În luna februarie a acestui an, cancelarul Germaniei a prezentat o creştere enormă a cheltuielilor pentru apărare, menţionând că acestea vor depăşi pragul de 2 la sută din PIB stabilit ca angajament de statele membre NATO, în contextul în care conflictul din Ucraina a forţat Berlinul să-şi regândească politica externă şi de securitate.

Rezultatele celor patru referendumuri din Ucraina au fost publicate

Rezultatele celor mai controversate referendumuri din Ucraina au fost publicate. Aşadar, circa 93% dintre alegătorii din teritoriul controlat de Rusia din regiunea ucraineană Zaporojie au votat la referendum pentru ca regiunea să devină parte a Rusiei, după numărarea tuturor buletinelor de vot, a declarat șefa comisiei electorale regionale, Halina Katiușcenko.

„100% din buletine au fost procesate, dar rezultatele sunt încă preliminare. 93,11% au votat pentru”, a declarat marți Katiușcenko reporterilor, potrivit agenției ruse Interfax.

Votul a fost organizat în patru din cele cinci districte din regiunea Zaporojie, acestea fiind teritoriile care se află sub controlul Rusiei. 500.000 de persoane au fost incluse în listele electorale. Însă, rușii nu au precizat câți dintre cei înscriși pe listele electorale au votat.

Alegătorii au răspuns la o singură întrebare: „Sunteți în favoarea separării regiunii Zaporojie de Ucraina, ca regiunea Zaporojie să formeze un stat independent și să devină parte a Federației Ruse ca subiect al Federației Ruse?”. Cu toate acestea, Germania susține că nu este de acord cu referendumurile din Ucraina.

Comentarii
Adauga un comentariu