Coronavirus

Germania pregătește vaccinarea anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului

Publicat: 23 oct. 2020
doze de vaccin
Doze de vaccin împotriva COVID-19

Ministerul federal al Sănătăţii din Germania pregătește vaccinarea anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului, potrivit cotidianului Bild.

Ministerul vrea să înfiinţeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzătoare, cerându-le celor 16 landuri să indice până la data de 10 noiembrie locuri unde se va putea face acest lucru.

Într-o videoconferinţă susţinută în această săptămână, ministrul sănătăţii Jens Spahn, confirmat pozitiv cu coronavirus miercuri, a spus că firma germană BioNTech este aproape să primească aprobarea pentru vaccinul său, citează Bild declaraţii ale participanţilor.

Întrebat când se aşteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: „S-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului”.

Vaccinarea anti-COVID-19 în Germania: BioNTech dezvoltă un vaccin în parteneriat cu Pfizer Inc.

Luna trecută, Germania a acordat 745 milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru ca acestea să-şi accelereze lucrul la vaccinurile împotriva COVID-19 şi să-şi extindă capacităţile de producţie germane.

Marţi, Pfizer şi BioNTech au anunţat începerea în Japonia a testelor clinice din fazele combinate I şi II pentru prototipul lor de vacci bazat pe ARN mesager (ARNm).

Rezultatele iniţiale ale testelor lor din SUA ar putea veni la începutul acestei luni.

Rata de infectare cu coronavirus este în creştere accelerată în Germania, care a raportat joi, pentru prima oară, peste 10.000 de cazuri noi de infectare.

UNICEF vrea să cumpere peste jumătate de miliard de seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19

UNICEF va crea stocuri de peste jumătate de miliard de seringi până la finalul anului, în anticiparea vaccinării împotriva COVID-19. Demersurile preliminare includ achiziționarea de recipiente pentru eliminarea în siguranță a seringilor, precum și identificarea echipamentelor frigorifice, anunță MEDIAFAX.

UNICEF anunță, printr-un comunicat de presă transmis marți, că a început deja pregătirile pentru livrarea rapidă, sigură și eficientă a viitorului vaccin contra COVID-19, prin achiziționarea și pre-poziționarea seringilor și a altor echipamente necesare.

Marea Britanie anunță vaccin împotriva COVID-19 la scurt timp după Crăciun

Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregăteşte să scoată un vaccin împotriva coronavirusului la scurt timp după Crăciun. Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic le-a spus parlamentarilor că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford şi fabricat de AstraZeneca arată că ar putea fi administrat masiv încă din decembrie.

„Nu este o sugestie total nerealistă faptul că am putea lansa un vaccin la scurt timp după Crăciun. Acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra internărilor şi deceselor din spitale,” a spus Jonathan Van-Tam.

Va fi nevoie de tot atâtea seringi câte doze de vaccin vor fi produse

Imediat ce vaccinurile vor trece de studiile clinice, vor fi aprobate și vor primi recomandarea de utilizare, va fi nevoie de tot atâtea seringi câte doze de vaccin vor fi produse.

„Pentru demararea preparativelor, anul acesta, UNICEF va face stocuri de 520 de milioane de seringi în depozitele sale, în cadrul unui plan mai amplu ce vizează 1 miliard de seringi până în 2021, pentru a acoperi cererea inițială și a se asigura că seringile sunt livrate statelor înaintea vaccinurilor împotriva COVID-19. În 2021, presupunând că vor fi disponibile suficiente doze de vaccinuri împotriva COVID-19, UNICEF preconizează că va livra peste 1 miliard de seringi, în sprijinul eforturilor de vaccinare împotriva COVID-19”, a declarat Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

 

Adauga un comentariu