Sport

Ghinion teribil pentru Ionuț Radu. Portarul nu mai apără în meciul cu Sassuolo și ratează și convocarea la națională. Înlocuitor surpriză pe lista lui Rădoi

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ghinion teribil pentru Ionuț Radu. Portarul nu mai apără în meciul cu Sassuolo și ratează și convocarea la națională. Înlocuitor surpriză pe lista lui Rădoi
Portarul Ionuț Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naționale. În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat inițial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României.

În contextul rezultatelor pozitive la testarea COVID pentru mai mulți jucători ai echipei Internazionale Milano, autoritățile medicale din Milano au decis joi, 18 martie, suspendarea oricăror activități ale echipei până la 21 martie inclusiv, amânarea partidei Inter – Sassuolo din 20 martie și impunerea interdicției de a răspunde convocărilor la echipele naționale în proxima perioadă FIFA pentru jucătorii lui Inter. Astfel, aflat inițial în lista celor 24 de tricolori convocați de Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, portarul Ionuț Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naționale.

Cine vine în locul lui Ionuț Radu la echipa națională

În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat inițial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României. Totodată, Valentin Cojocaru (Viitorul) îi ia locul lui Iacob pe această listă, începând de joi.
Internazionale Milano a anunțat, miercuri, că portarul Samir Handanovic a fost testat pozitiv cu coronavirus, acesta fiind în carantină la domiciliu.

Deși era așteptat să intre din nou în poarta liderului din Serie A, Ionuț Radu nu va mai avea această șansă, după ce alți doi jucători de la Inter, De Vrij și Vecino, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.
Astfel, meciul cu Sassuolo a fost amânat și nu se va mai juca weekend-ul care urmează. În plus, Ionuț Radu nu va mai ajunge nici la echipa națională, unde fusese convocat de Mirel Rădoi, după ce Agenția de Protecție a Sănătății din Milano a decis să le interzică fotbaliștilor chemați la naționale să părăsească orașul.
Toate activitățile echipei Inter au fost suspendate până duminică seara, iar dacă Ionuț Radu nu se va putea prezenta săptămâna viitoare la prima reprezentativă a României, Mirel Rădoi îl va convoca în premieră pe Florin Iacob, de la UTA, jucător aflat pe lista de rezervă pentru meciurile cu Macedonia de Nord, cu Germania și cu Armenia.

Mirel Rădoi a anunțat lotul naționalei României

Miercuri, 17 martie, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat jucătorii convocați pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia. România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2022.

25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
31 martie: Armenia – România, ora 19:00

România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Lotul convocat de Mirel Rădoi:

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul unei indisponibilități: Florin Iacob (UTA Arad 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

Adauga un comentariu