Sport

Gianluigi Buffon l-a egalat pe Paolo Maldini și a anunțat până la ce vârstă vrea să joace fotbal!

Publicat: 06 iul. 2020
Portarul Gianluigi Buffon, titular la Juventus în meciul de sâmbătă cu Torino FC (4-1), din etapa a 30-a a campionatului italian de fotbal, a stabilit un nou record de meciuri jucate în Serie A
Gianluigi Buffon a stabilit un nou record în Serie A

Portarul Gianluigi Buffon, titular la Juventus în meciul de sâmbătă cu Torino FC (4-1), din etapa a 30-a a campionatului italian de fotbal, a stabilit un nou record de meciuri jucate în Serie A, cu 648 de apariții.
Gianluigi Buffon (42 de ani) l-a egalat pe Paolo Maldini cu 647 de meciuri în Serie A încă din decembrie 2019, dar el nu a mai jucat apoi în campionat, ci numai în Cupa Italiei.

Gianluigi Buffon: „Nu vreau să stric ceea ce mi-a oferit natura!”

„Voi juca cel puțin până la 43 de ani, deși după 40 de ani este normal să reflectezi lună după lună. Atât timp cât voi găsi motivații, voi fi mulțumit să continui să joc. Nu vreau să stric ceea ce mi-a oferit natura!”, a declarat Gianluigi Buffon, care, săptămâna trecută, a semnat prelungirea contractului său până la finalul sezonului viitor.
În total, în toate competițiile, inclusiv meciurile jucate la Parma și PSG, dar și cu cele 175 de selecții la „Squadra Azzurra”, Gianluigi Buffon a strâns 1.090 de meciuri ca jucător profesionist.

Gianluigi Buffon și ziua de 19 noiembrie 1995

Prima lui apariție în Serie A datează din 19 noiembrie 1995, când Gianluigi Buffon a apărat poarta Parmei într-un meci cu AC Milan:

„În acea zi din 1995, nu mi-aș fi imaginat că voi ajunge până aici, dar voință există. Am avut șansă, incontestabil. Dar și eu am fost bun!”
În acest sezon, Gianluigi Buffon este rezerva polonezului Wojciech Szczesny la Juventus. În afară de Gianluigi Buffon și Paolo Maldini, doar Francesco Totti (619) și Javier Zanetti (615) mai fac parte din clubul select al jucătorilor cu peste 600 de meciuri în Serie A.

Adauga un comentariu