Prima pagină » International » Gigantul Google îşi construieşte propriul oraş
Gigantul Google îşi construieşte propriul oraş

Gigantul Google îşi construieşte propriul oraş

06 sept. 2020, 16:47,
Elena Nicoleta Bujor, în International

Gigantul Google face o Investiție de ultimă oră în plină pandemie. În momentul de față sute de mii de companii dau faliment, iar compania Google vrea să construiască un nou campus lângă sediul central din California. Campusul va purta denumirea de Middlefield Park şi se va construi pe o suprafață de circa 16 hectare. Noul spaţiu va avea locuinţe, parcuri, restaurante, dar şi teren de sport.

Gigantul Google îşi construieşte propriul oraş

Colosul din California, Google, are planuri mărețe după ce şi-a dat seama că munca de la birou este nesigură. Compania vrea să facă un „oraş” pentru angajaţii săi, cu 1.850 de blocuri şi promite că 20 la sută din locuinţe vor avea un preţ extrem de accesibil.

Google vrea să construiască restaurante, spaţii comerciale, pisicină şi teren de sport. Proiectul propus de Google include nu mai puțin de 12 parcări, iar clădirile nu vor fi mai înalte de 12 etaje, din cauza unui aeroport din apropiere.

În anul 2019, compania a închiriat peste 1.000 de metri pătraţi de birouri lângă Piaţa Unirii cu intenţia de a deschide un centru de cercetare.

Angajații companiei Google vor lucra de acasă până în 2021

Angajații companiei Google vor lucra de acasă până în 2021. Compania IT Google anunță faptul că angajații săi vor fi nevoiți să muncească de acasă încă un an, până în 2021, luna iulie. În prezent, Google are 200.000 de angajați, care vor fi plătiți integral în toată această perioadă.

Spre deosebire de celelalte firme de top din Statele Unite anunțate, Google a ales cea mai mare perioadă de relocare a muncii. După lungi dezbateri cu mai mulți oficiali ai grupului, directorul executiv al companiei a luat această decizie săptămâna trecută.

„Ştiu că nu a fost uşor şi nu va fi. Sper ca această schimbare să vă ofere flexibilitatea de care aveţi nevoie pentru a stabili un echilibru între muncă şi viaţa personală pe parcursul următoarelor 12 luni”, le-a transmis el angajaţilor.

Planul inițial pe care îl avea Google era să se redeschidă parțial o parte dintre birouri, dar având în vedere explozia de infectări care afectează Statele Unite ale Americii în acest moment, dar și lipsa de putere și limpezime în combaterea virusului, au determinat conducerea companiei să adopte această decizie.

Până acum, Statele Unite au cel mai mare număr de cazuri confirmate din lume -4 milioane 400 de mii și raportează cele mai multe decese provocate de pandemia de noul coronavirus – 150 de mii de morţi.

Pandemia de coronavirus a depășit un nou prag. Peste 16 milioane de infectări în întreaga lume

Cazurile de COVID-19 au depăşit 16 milioane la nivel global, dintre care un milion s-au înregistrat în ultimele patru zile, potrivit bilanţului oficial realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează luni EFE. În pofida eforturilor la nivel internaţional şi naţional, noul coronavirus continuă să se răspândească cu o viteză nemaivăzută până acum.

OMS a primit de la statele membre date ce confirmă 311.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră inedită în şase luni de pandemie. Numărul deceselor a urcat la 646.384, dintre care 6.368 raportate în ultimele 24 de ore. Cel mai mare număr de cazuri corespunde continentului american, care raportează 8,6 milioane de contagieri, faţă de cele 3,2 de milioane înregistrate în Europa. Noul coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în SUA şi Brazilia, cu 4,14 milioane şi respectiv 2,39 milioane de infecţii, potrivit datelor OMS. Luni se împlinesc şase luni de când OMS a declarat COVID-19 drept urgenţă sanitară la nivel internaţional şi care ulterior a fost recunoscută drept pandemie. Noul coronavirus a avut nevoie de doar şase săptămâni pentru a dubla numărul de contagieri la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *