Sport

Gigi Becali, somat să suspende două domenii web care au în denumire marca „Steaua”

Publicat: 15 feb. 2021

Luni, 15 februarie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a notificat FCSB să suspende două domenii web care au în denumire marca „Steaua”.

Printr-un comunicat de presă, care apare pe site-ul său oficial, CSA solicită de urgenţă închiderea sau blocarea site-urilor www.steauafc.com şi www.fcsteaua.ro, care consideră că sunt gestionate de clubul finanţat de Gigi Becali. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, CSA Steaua se va adresa instanţelor de judecată pentru a solicita daune şi despăgubiri, potrivit agerpres.ro.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entităţi sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanţelor celui mai important club sportiv din România şi solicită suspendarea domeniilor web steauafc.com (mai exact redirecţionarea către fcsb.ro) şi fcsteaua.ro. Facem un apel public la adresa dumneavoastră pentru respectarea deciziilor instanţelor judecătoreşti. Prin prezenta notificare vă atragem atenţia de a lua măsurile necesare de urgenţă privind închiderea/blocarea site-urilor www.steauafc.com şi www.fcsteaua.ro, site-uri gestionate de dumneavoastră şi care au legătură doar cu FCSB.

În caz contrar ne simţim nevoiţi de a ne adresa instanţelor competente, şi solicitarea de daune şi despăgubiri. Conducerea CSA Steaua Bucureşti a apărat întotdeauna şi în mod exclusiv interesele clubului şi nu a acordat dreptul de utilizare a mărcii sau imaginii în favoarea dumneavoastră”, se arată pe site-ul citat.

CSA Steaua: „Cesionarea mărcii între A.F.C. şi F.C.S.B., pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la O.S.I.M., a fost ilegală”

Prin intermediu notificării, CSA Steaua aminteşte deciziile definitive din litigiile cu SC FCSB SA.

„Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Î.C.C.J.) nr. 3425 din 3 decembrie 2014 pronunţată în dosarul 32805/3/2011 a statuat definitiv faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. şi F.C.S.B., pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la O.S.I.M., a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.

Mai mult decât atât, în decembrie 2016, prin Decizia nr. 989A/2016, Curtea de Apel Bucureşti a interzis SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA (actual FCSB S.A.) să folosească fără consimţământul subscrisei semnele ”Steaua”, ”Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive”, se mai precizează în comunicatul CSA.

Gigi Becali: „Mai bine mor decât să mă vaccinez”

Gigi Becali susține că un bolnav de COVID poate să se vindece cu 5-10 dolari, fără să mai ajungă la spital. Milionarul susține că nu se vaccinează nici el nici familia lui.

„Pentru ce să mă vaccinez? Mai bine mor decât să mă vaccinez. Dacă eu am tratament, pentru ce să fac vaccin? Ca să fac modificare genetică sau ce? Nu cunosc nicio persoană care a murit de COVID, toate persoanele cărora le-am dat tratament s-au vindecat. Mama mea a făcut și are 90 de ani… tot cu Arbidol s-a vindecat. Toți oamenii au luat Arbidol. Doctorii spun că e cel mai bun și nu are efecte adverse. Costă vreo 20 de euro ca să se vindece… un cost foarte mic comparativ cu un tratament din spital. Nici familia mea nu se vaccinează pentru că au văzut că eu nu mă vaccinez” a declarat Gigi Becali.

Comentarii
Adauga un comentariu