Sport

Gimnasta Larisa Iordache a părăsit Campionatul European de Gimnastică din Elveţia din cauza problemelor de sănătate

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gimnasta Larisa Iordache a părăsit Campionatul European de Gimnastică din Elveţia din cauza problemelor de sănătate
Larisa Iordache a fost nevoită să renunțe la Campionatul European de Gimnastică din Elveția

Larisa Iordache împreună cu antrenoarea lotului naţional de gimnastică, Lăcrămioara Moldovan, au relatat marţi, 27 aprilie 2021, faptul că în calificările pentru Campionatele Europene de la Basel, sportiva a evoluat cu dureri mari care au fost provocate de o criză renală.

„Mă uitam la fetele care concurau înaintea mea, m-am gândit să mă bucur şi eu de atmosfera aia. Am zis ‘Ce nu te omoară te face mai puternic’. Durerile erau foarte puternice, aproape că nu puteam să stau în picioare.M-am concentrat şi mai tare. Cred că de când am ajuns la Basel a fost unicul moment când m-am concentrat 100%, cu încrederea de sine, capul meu nu mai stătea la nimic altceva”, a declarat Larisa Iordache.

Antrenoarea de gimnastică i-a spus elevei sale ca în cazul în care simte dureri să se oprească și să se dea jos de pe aparat.

„Mi-a fost teamă să nu se întâmple ceva cu ea în timpul exerciţiului. I-am şi spus ‘Atunci când simţi că este ceva foarte periculos te-ai dat jos de pe aparat şi te-ai oprit’. A intrat direct în competiţie, fără încălzire, era cocoşată de durere. Nu putea să stea în picioare. Pur şi simplu s-a transformat (când a început exerciţiile). Pentru noi este o eroină. Cred că nimeni din lume n-ar fi făcut ce-a făcut ea la competiţia asta” , a declarat Lăcrămioara Moldovan.

Ce note a obţinut în calificări sportiva româncă

Din păcate, Larisa Iordache nu a putut participa la Campionatul European de gimnastică artistică de la Basel, din cauza unei crize renale, cu toate că în calificări sportivă româncă a obţinut note foarte bune. În finală la bârnă a luat cea mai mare notă (13,466), iar în cea de la sol a luat a şasea notă (13,400).

Gimnasta s-a internat în spital imediat după ce s-a calificat. Starea de sănătate a Larisei Iordache necesită îngrijiri medicale şi administrarea unor antibiotice puternice. Sub efectul pastilelor, Larisa Iordace ar fi riscat o accidentare mult mai gravă dacă ar fi participat. În acest sens, gimnasta şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că cea mai bună decizie este să renunţe la concurs.

În urmă cu 3 zile se specula cum că Larisa nu ar putea participa la concursul din Elveţia

Sportiva care imediat după calificările la Campionatul European din Elveţia, a fost internată în spital, unde medicii au investigat-o, aceștia i-au pus un diagnostic care face referire la o infecţie la rinichi. În urmă cu 3 zile participarea la concursul de la Basel era incertă, astăzi 28 aprilie 2021, s-a confirmat retragerea gimnastei.

Din spital tânăra gimnastă ne demonstrează cât de puternică este şi în aceste momente grele. Sportiva a făcut un videoclip pe care l-a postat pe Tik Tok, unde Larisa era cu zâmbetul pe buze şi a executat un dans. Românca a declarat că şi la calificarea pentru Jocurile Olimpice a concurat accidentată.

Cristi Moldovan, unul dintre antrenorii Larisei, a declarat în urmă cu 3 zile că i-a făcut o vizită Larisei şi în cel mai scurt timp sportiva ar putea fi externată. La acel moment nu se ştia cu exactitate dacă gimnasta va reuşi să mai poată participa la finalele individuale de la bârnă şi sol.

Adauga un comentariu