Culinar

Gogoși cu iaurt grecesc. Rețeta cu care vei pregăti niște gogoși pufoase și incredibil de gustoase

Publicat: 06 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoși cu iaurt grecesc. Rețeta cu care vei pregăti niște gogoși pufoase și incredibil de gustoase
Gogoșile cu iaurt grecesc sunt ideale de servit la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Savuroasele gogoși cu iaurt grecesc sunt pe placul oricui și ușor de pregătit. Gogoșile de casă sunt ideale de servit la orice ocazie, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom obține un desert aromat și delicios care ne va aminti de vremea copilăriei. Iată rețeta cu care vei pregăti niște gogoși pufoase și incredibil de gustoase.

Gogoși cu iaurt grecesc

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu pentru cei dragi, putem face rapid niște gogoși cu iaurt grecesc. Acestea sunt pufoase, aromate și merg servite de minune la orice ocazie. Fie le facem simple, frământate cu iaurt grecesc, fie le umplem cu ciocolată și le pudrăm cu zahăr vanilat, gogoșile îi vor cuceri, cu siguranță, pe toți cei de la masă.

Pentru a obține niște gogoși perfecte trebuie să facem mai întâi un aluat fraged, aerat și aromat. Gogoșile cu iaurt grecesc au o textură aparte, sunt pufoase, delicioase și pot fi făcute în diverse moduri, cu lingura sau răsucite.

Pe lângă acest desert de casă simplu, dar incredibil de gustos, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu măr, făcută după rețeta bunicii. Prăjitura cu măr este aromată, parfumată, are un aspect deosebit și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese.

Rețeta bunicii pentru niște gogoși pufoase și aromate

Pentru niște gogoși cu iaurt grecesc vom avea nevoie de 100 g de făină, 1 iaurt grecesc, 2 linguri de zahăr, 100 g de zahăr pudră, 1 linguriță de praf de copt, 1 ou, 1 pahar cu ulei, răzătură de lămâie și de portocale.

Gogoșile cu iaurt grecesc sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Mai întâi se pregăteștee aluatul pentru gogoși. Într-un vas mare se amestecă făina împreună cu praful de copt, zahărul și oul apoi se adaugă treptat iaurtul grecesc. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă și se adaugă răzătura de lămâie și de portocale pentru a oferi aluatului un plus de savoare.

După ce se obține un aluat dens ca o cremă se începe frământarea apoi se pune la frigider timp de 15-20 de minute. Se pune ulei la încins într-o tigaie apoi se scoate aluatul de la rece și cu ajutorul unei linguri se formeză mingiuțe de aluat ce se prăjesc în uleiul încins. După ce se rumenesc ușor pe toate părțile și se ridică la suprafață, se scot gogoșile și se pun pe prosoape de hârtie pentru ca uleiul să se absoarbă.

Cât încă sunt calde se dau prin zahăr pudră vanilat amestecat cu puțină scorțișoară. Cu siguranță vom obține la final un desert de casă gustos, pufos și aromat. Gogoșile cu iaurt grecesc sunt ideale de servit la orice ocazie, iar dacă ținem cont de cîteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Gogoșile pot fi făcute simple sau umplute cu ciocolată, cu dulceață sau cu cremă de vanilie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Gogoșile sunt ușor de pregătit și merg servite la orice masă alătrui de alte deserturi savuroase.

Adauga un comentariu