Culinar

Gogosi cu mere – Reteta de sezon

Publicat: 28 oct. 2019

Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi alege sa gatesti gogosi cu mere, un preparat gustos si savuros

Ingrediente:

  • 500 g faina
    1 ou
    2 linguri zahar
    3 mere
    250 ml lapte
    20 g drojdie
    1 plic zahar vanilat
    1 praf de sare
    ulei, pentru prajit

Pentru ornat:

  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Speli merele, le cureti de coaja, de cotoare si de seminte, le dai prin razatoarea mare si le scurgi bine. Dizolvi drojdia si zaharul in laptele caldut. Incorporezi oul, sarea, zaharul vanilat, apoi merele rase. Pui faina si incepi sa framanti pana obtii un aluat omogen. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit o ora.

Pe masa presarata cu faina, modelezi aluatul astfel incat gogosile sa aiba forma de inele, cu diametrul de 5-6 cm. Le lasi din nou sa dospeasca, 15-20 de minute. Le prajesti in baie de ulei si le scoti pe prosoape de hartie. Le servesti presarate cu cu zahar pudra.



loading...

Adauga un comentariu