Magazin

Grătare electrice: sfaturi pentru cumpărarea unui grătar electric

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grătare electrice sfaturi pentru cumpărarea unui grătar electric

Dacă vrei să cunoști un nou mod de gătit, mai proaspăt, estival și chiar sănătos, este posibil să ai nevoie de un grătar electric. În prezent există pe piață o serie de grătare care ne permit să gătim carne, pește și legume cu puțin efort, multă aromă și într-un timp scurt.

Dar grătarele tradiționale pot cauza anumite probleme. Poate vrem să ieșim în grădină să facem un grătar cu prietenii, dar vremea nu ne este favorabilă. Deși modelele cu gaz sau cărbune încă sunt cele mai vândute, versiunile electrice ne oferă anumite avantaje.

Ce este un grătar electric?

Un grătar electric este un aparat care are niveluri diferite de temperatură. Poți prăji mâncăruri la grătar, dar și rumeni sau îndeplini diferite funcții, care depind de model. Dar toate se bazează pe ideea de a găti prin căldura emisă de un grătar.

Sunt ușor de curățat și deseori necesită puțin spațiu de depozitare. Aceste aparate au o serie de plăci care vin cu acoperire antiaderentă. Sub acestea, o rezistență care se găsește în toată zona de gătit, situată sub grătare, este cea care emite căldura care va face grătarul să gătească mâncarea.

În plus, multe au o tavă detașabilă în care se depune grăsimea, facilitând curățarea acestora. De asemenea, îl face mult mai sănătos, deoarece evităm grăsimile dăunătoare.

Este ușor de utilizat un grătar electric?

Folosirea unui grătar electric este foarte simplă. Aparatul trebuie să fie pe o suprafață plană și conectat la curentul electric. Se recomandă ca grătarul electric să fie oprit, în ciuda faptului că este conectat. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când avem totul gata, îl putem porni și alege temperatura dorită, care va fi atinsă foarte repede.

Când temperatura dorită a fost atinsă, începe să gătești alimente cu un gust mai blând decât cel gătit pe un grătat clasic. În acest fel, fiecare aliment își va menține aroma originală fără a se lipi de gustul altor alimente mai puternice.

Avantajele și dezavantajele unui grătar electric

Aceste aparate au o serie de argumente pro și contra care te pot face să optezi mai mult pentru un tip de grătar sau altul.

Pentru început, să vedem punctele sale forte. Grătarele electrice au nevoie doar de o priză pentru a funcționa. Funcționând cu energie electrică, putem uita de combustibili fosili. În plus, prețul său este de obicei mai mic decât modelele tradiționale.

De asemenea, subliniază avantajul că nu ai nevoie de mult ulei pentru gătit, ceea ce este, fără îndoială, mai benefic pentru sănătate. Un aspect care trebuie întotdeauna valorizat. Cu un grătar electric, mâncarea este gătită în suc, așa că nu numai că este mai sănătoasă, ci are și un gust mai bun. Poate fi chiar bine dacă vrei să slăbești.

Fiind electric și având un capac, este foarte dificil să existe accidente. Grătarele electrice sunt mult mai sigure atât pentru tineri, cât și pentru bătrâni. Apropo, ele pot fi folosite și pe tot parcursul anului, deoarece nu depindem de utilizarea în aer liber prin faptul că nu creăm fumurile clasice.

Curățenia sa este, de asemenea, un plus. Plăcile sunt de obicei detașabile, iar curățarea lor este ușoară. Unele modele îți permit chiar să pui plăcile în mașina de spălat vase, ceea ce este un avantaj major.

Dar acest aparat nu are doar avantaje, ci există și o serie de dezavantaje de luat în considerare. Unul dintre ei fiind un punct foarte negativ pentru cei mai gurmanzi. Astfel, un grătar electric nu recreează aroma clasică de prăjire pe cărbune sau pe gaz. Prin utilizarea energiei electrice, nu poți obține acea aromă distinctivă dintr-un grătar tradițional.

Înainte am spus ca un avantaj este că are nevoie doar de o priză pentru a funcționa, dar acesta este și un dezavantaj. Deoarece avem nevoie urgentă de o priză, nu putem folosi grătarul nicăieri. Acest lucru îl face să nu fie ideal dacă vrei să mergi cu grătarul electric în camping, de exemplu.

În plus, consumul său de energie este consistent. Dacă este utilizat în mod constant, poate crește facturile la electricitate. Prin urmare, deși sunt o investiție economică, deoarece sunt mai ieftine, consumul lor crește costul în timp.

Adauga un comentariu