Diete si regimuri

10 greșeli care vă împiedică să pierdeți în greutate

Publicat: 02 iul. 2020
femeie masurare talie
Greșeli care vă împiedică să slabiti

Greșeli care vă împiedică să slabiti. A pierde câteva kilograme este un obiectiv pe care îl stabilim adesea. Pentru a nu fi descurajati (și pentru a nu ne păcăli), iată o mică listă a greșelilor de evitat când vrei să slăbești.

Fixezi un obiectiv prea inalt

Nu există într-adevăr o greutate ideală, ci mai degrabă o greutate de echilibru specifică fiecăruia care este obținută prin consumul echilibrat și practicarea activității fizice. Această greutate de echilibru corespunde unui indice de masă corporală (IMC) între 18,5 și 25.

Tineți o dietă restrictivă

Fără zahăr, fără sare, fără grăsimi, fără alimente amidonice, dietele restrictive te fac să slăbești, dar, mai ales, promovează o recuperare rapidă a greutății pierdute. Optați pentru un reechilibrare a alimentelor, inclusiv a legumelor, a alimentelor amidonice, a proteinelor animale și vegetale, în doze rezonabile.

Greșeli care vă împiedică să slabiti. Vrei să slabesti la fel de repede ca soțul tău

Chiar dacă este suficient de motivant să tineti o dietă impreuna, bărbații sunt alcătuiți doar din 10 până la 15% din masa grasă, iar femeile 20 – 25%. Ei pierd în greutate mult mai repede.

Umpli stomacul cu apă

Contrar credinței populare, apa potabilă nu te-a făcut niciodată să slăbești. În schimb, dacă aveți probleme de retenție de apă, veți avea tendința să vă îngrașati!

Nu faceți activitate fizică

Pentru a pierde în greutate permanent, trebuie să vă reechilibrați dieta și să vă deplasați. Idealul: 150 de minute de activitate fizică pe săptămână impartite în 3 sau 4 zile; 10.000 de pași pe zi și puțină construcție musculară.

Abuzezi de produsele cu conținut scăzut de grăsimi

Produsele lactate 0% conțin mai puține grăsimi, dar sunt adesea mai bogate în zaharuri, pentru a le menține gustul. Prin urmare, nu pierzi în greutate.

Greșeli care vă împiedică să slabiti. Subestimați caloriile băuturilor

Atunci când încerci să slăbești, știi că trebuie să tai din nou dulciurile. Dar uităm că un pahar de suc de fructe are 80 kcal. Sari o masă. Pentru a pierde în greutate, trebuie să mâncați la fiecare masă și să evitați să gustați între mere. Proteine, fibre și alimente cu un indice glicemic scăzut ar trebui să fie prezente la fiecare masă.

Nu dormi suficient

Lipsa de somn face ca organismul nostru să secrete mai multă ghrelină, hormonul apetitului și mai puțina leptina, hormonul de sațietate, potrivit Top Sante. Iar când sunteți obosit, este mult mai dificil să rezistați la nevoia de a gusta.

Te duci la cumpărături pe stomacul gol

Dacă vă plimbați printre rafturile supermarketurilor când vă este foame, veți fi în mod inevitabil tentat să puneți in cos alimente nesanatoase.

Adauga un comentariu