Sanatate

Greutate ideală pentru femei. Cum să găsești echilibrul perfect pentru a te simți de milioane  

Publicat: 13 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Greutate ideală pentru femei. Cum să găsești echilibrul perfect pentru a te simți de milioane  
Potrivit OMS, femeile ar trebui să mențină o circumferință a taliei de 80 de centimetri sau mai puțin

Ce se consideră o greutate ideală pentru femei și cum se stabilește baremul corect spre care să țintești? Urmărirea greutății ideale poate fi motivată de multe lucruri, inclusiv de standardele de frumusețe comune și personale, de succesul sportiv și de preocupările legate de sănătate. Dar ce se consideră o greutate de referință și cum se stabilește ștacheta corectă spre care să tinzi?

„Greutatea ideală„ este un echilibru între momentul în care o persoană este cea mai sănătoasă și mai în formă din punct de vedere fizic și momentul în care nu este supraponderală din punct de vedere al greutății corporale. Nu este surprinzător faptul că există multe moduri diferite de a calcula intervalul de greutate ideală. Indicele de masă corporală este cel despre care se vorbește cel mai des. Deși, circumferința taliei și raportul talie/șold și alte câteva numere pot ajuta femeile să își înțeleagă mai bine greutatea și condiția corporală.

Greutate ideală pentru femei. Care sunt indicii perfecți pentru circumferința taliei și a șoldurilor

Slăbiciunea poate fi, de asemenea, judecată nu doar în funcție de greutate, ci și de proporțiile dintre talie și șolduri. Grăsimea care se poate acumula în jurul abdomenului se transformă într-o burtă de bere sau „linia vieții” și poate indica un risc mai mare de boli asociate care pot fi dăunătoare pentru organism.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) notează că grăsimea din jurul burții este asociată cu un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și moarte prematură. în plus, OMS consideră că calcularea raportului dintre talia și șoldurile unei persoane este un indicator mai bun al distribuției grăsimii și al efectelor bolilor decât IMC. Oricine își poate determina raportul talie/șold împărțind circumferința taliei la circumferința șoldului.

Potrivit OMS, femeile ar trebui să mențină o circumferință a taliei de 80 de centimetri sau mai puțin. O circumferință a taliei mai mare de 88 de centimetri reprezintă un risc semnificativ crescut. O diferență între talie și șolduri egală sau mai mare de 0,85 reprezintă, de asemenea, un risc.

Cum influențează vârsta numărul de kilograme. Greutatea optimă în funcție de vârstă și înălțime

Greutatea unei persoane se schimbă odată cu vârsta. În funcție de înălțime, pot fi definite noi repere cu fiecare deceniu. Pentru femeile de 150 cm înălțime: greutatea optimă la 20 de ani este de 48,9 kg, la 30 de ani de 53,9 kg, la 40 de ani de 58,5 kg, la 50 de ani de 55,7 kg și la 60 de ani de 54,8 kg.

Pentru femeile cu o înălțime de 166 cm, greutatea optimă la 20 de ani este de 65,5 kg, la 30 de ani de 71,8 kg, la 40 de ani de 76,6 kg, la 50 de ani de 73,8 kg și la 60 de ani de 71,4 kg. Pentru femeile cu înălțimea de 178 cm, greutatea optimă la 20 de ani este de 78,2 kg, la 30 de ani este de 82,4 kg, la 40 de ani este de 86,1 kg, la 50 de ani este de 82,4 kg și la 60 de ani este de 80,9 kg.

Greutate ideală pentru femeile cu înălțimea de 182 cm, greutatea optimă la vârsta de 20 de ani este de 83,3 kg, la 30 de ani – 87,7 kg, la 40 de ani – 89,3 kg; la 50 de ani – 86,5 kg; la 60 de ani – 82,9 kg. Nu este obligatoriu să vă coordonați după aceste numere, important este să vă simțiți bine atunci când vă priviți în oglindă.

Adauga un comentariu