National

Grindeanu anunță că până săptămâna viitoare va fi semnat ”cel mai mare contract al CNAIR”

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Grindeanu anunță că până săptămâna viitoare va fi semnat cel mai mare contract al CNAIR
Sorin Grindeanu: "România nu a mai cumpărat trenuri noi de peste 20 de ani"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți seară, la Antena 3, că până săptămâna viitoare va fi semnat ”cel mai mare contract al CNAIR” și anume lotul trei al autostrăzii Sibiu-Pitești:.

”Cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare sper să semnăm cel mai mare contract pe care l-a semnat CNAIR, lotul trei Sibiu Pitești. Astfel, vor fi toate cele cinci loturi pe autostradă”.

De asemenea, Sorin Grindeanu anunță lansarea în licitație a contractelor pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Pașcani, în lungime de 77,39 kilometri, şi o valoare totală de 5,858 de miliarde de lei (fără TVA).

Sorin Grindeanu: „România nu a mai cumpărat trenuri noi de peste 20 de ani”

În același interviu, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit despre rețeaua feroviară publică din România, dar şi despre banii alocaţi din fonduri europene pentru perioada următoare.

5,827 miliarde de euro. Sunt bani alocați din fonduri europene pentru perioada următoare: 2021-2027, pe sectorul feroviar.

Invitat în cadrul emisiunii În faţa naţiunii” de la Antena 3, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit cu Sabina Iosub, despre schimbările care vor avea loc în transportul feroviar din România.

Sorin Grindeanu: „De vreo 20 și ceva de ani nu s-au cumpărat trenuri noi în România”

Grindanu a afirmat că este absolut necesar ca România să primească garnituri noi de tren.

„Nu exagerez. Aceste lucruri nu au cum să nu se vadă. E pentru prima dată acest în acest an când au fost adjudecate deja și vor mai veni și alte, pentru că sunt bani și licitațiile sunt în desfășurare, primele garnituri, rame noi care au fost, așa cum am spus, licitațiile terminate și urmează să vină toate aceste garnituri de tren noi. E absolut necesar. Am mai fost întrebat în urmă cu aproximativ o săptămână, apropo de situația legată de felul în care se circulă cu CFR Călători sau cu trenurile din România.

Comentarii
Adauga un comentariu