National

Grupul de Comunicare Strategică neagă acuzațiile lansate de Gabriela Firea

Publicat: 19 iul. 2020
ALT=«Grupul de Comunicare Strategică respinge acuzațiile Gabrielei Firea»
Grupul de Comunicare Strategică respinge acuzațiile Gabrielei Firea

Grupul de Comunicare Strategică a oferit un răspuns după acuzațiile făcute de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei. Aceasta a afirmat că reprezentanți Ministerului Sănătății dezinformează populația și că în București în ultimele 24 de ore ar fi fost înregistrate doar zece cazuri de infectare cu noul coronavirus, nu o sută cum a anunțat GCS. De asemenea fosta prezentatoare de știri a menționat că nu este real faptul că nu ar mai exista locuri în spitale dar nici ideea conform căreia Bucureștiul a devenit focar.

„Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept «focar» a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor. Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis GCS.

Gabriela Firea lansează acuzații dure la adresa Ministerului Sănătății

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, aduce acuzații grave Ministerului Sănătății. Aceasta acuză conducerea de dezinformare. Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în București, au fost înregistrate 100 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. Gabriela Friea a menționat că, în cursul acestei zile, doar la Spitalul Victor Babeş  s-au făcut zece internări și nu înțelege unde sunt restul de 90 de oameni care au contactat SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătăţii, condus de un membru PNL, a anunţat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în Bucureşti au apărut 100 de noi cazuri de pacienţi covid 19, de ieri până azi.

Ca să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre :

* Spitalul Victor Babeş 10 internări
* Spitalul Colentina 0 internări (sunt aşteptaţi 4 pacienţi din ţară, anunţaţi după comunicarea oficială)
* Spitalul Carol Davila 0 internări

Să calculăm :

100 minus cei 10 pacienţi de la Victor Babeş = 90 pacienţi.

Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi?

S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balş şi Marius Nasta. Şi dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienţi.

Iată o problemă de matematică de clasa a 2-a!

La fel ca şi simplă problemă de logică de ieri : câţi pacienţi s-au internat la Matei Balş, în timpul vizitei oficiale?

Răspuns : Câte ambulanţe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară, şi puteau intra în cadrul unei fotografii.

Ştiu că ne credeţi pe toţi prosti!

Dar nu uitaţi că suntem mulţi!

Cui foloseşte denigrarea Bucureştiului? Vreţi să fugă toţi investitorii din Capitala ţării? Să se închidă toate ambasadele?

La o populaţie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienţi covid internaţi în Bucureşti, în 5 luni, dintre care 60% din judeţele ţării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar!

Veţi da socoteală pentru panica pe care o sădiţi în sufletele romanilor! Şi pentru defăimarea Capitalei!

Îi îmbolnăviţi de inimă pe oameni!
Transmiteţi depresie comunitară!”, a declarat Gabriela Firea.

 

Adauga un comentariu