Actualitate

Guvern PNL= Stare de alertă perpetuă=Tunuri din achiziție fără licitație=Angajări la stat fără concurs=Romani fără viitor=România în FALIMENT (P)

Publicat: 02 iul. 2020
Sorin Iacoban
Sorin Iacoban

După ce zilele trecute am constatat faptul că liberalii ieșeni folosesc dubla măsură în tot ce ține de măsurile de prevenție Covid 19, în condițiile în care s-au reunit peste 100 de persoane, la ceas de taină într-un restaurant din Iași, pentru a-și lansa candidații la primăriile din Județul Iași, astăzi constatăm cu stupoare faptul că abuzivitatea măsurilor guvernanților asupra economiei românești capătă dimensiuni extreme.

În timp ce majoritatea țărilor europene au eliminat restricțiile și și-au reconsiderat politica de prevenție, guvernul Lucovid Orban menține în corzi greu încercata economie românească, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății anunțând că măsurile de relaxare așteptate pentru data de 1 iulie au fost amânate.

Organizația Județeană Iași a Partidului Pro România constată starea gravă în care se află mediul de afaceri ieșean, în simetrie cu cel național, lipsa măsurilor guvernamentale de susținere, dar și mitomania cronică propagată astăzi sub lozinca unui Program de relansare economică cu un fond de 100 miliarde euro, o găselniță propagandistică lipsită de surse de finanțare – moartă din fașă, asemeni ”răsunătorului” program guvernamental IMM Invest.

Apreciem că este momentul ca toți întreprinzătorii privați și cei care trăiesc din muncă cinstită să dea dovadă de unitate în jurul proiectelor susținute de Pro România, starea actuală reclamând mai mult ca niciodată nevoia de solidaritate și fermitate în stoparea amatorismului liberal care aruncă România într-o criză fără precedent.

Victor Ponta este singurul politician care a dovedit că o politică economică stabilă, coerentă și realistă poate redresa în termen scurt derapajele de dreapta, acesta fiind cel care a stins toate datoriile externe lăsate drept moștenire de guvernarea de tristă amintire a lui Emil Boc, astfel că, astăzi, când specialiștii în economie și finanțe trag semnale de alarmă asupra valului de scumpiri inevitabil, asemeni inflației, este necesară o opoziție de stânga efectivă.

România are nevoie de regiuni dezvoltate și conectate, are nevoie de sustenabilitate și respect din partea partenerilor externi, direcții aflate în prezent în derivă, nimeni neamintind despre iminența disponibilizărilor, a creșterii valorii euro și a împovărării celor împrumutați (atât persoane fizice, cât și IMM-uri), de efectele acestui declin pe termen mediu și lung, dar și nivelul datoriei externe.

Criza Covid 19 se dovedește a fi, mai cu seamă după ieșirea la iveală a colosalelor acte de corupție petrecute în sânul companiei UNIFARM, sinecură liberală puternic atașată de premierul Lucovid Orbam, un pretext sinistru de delapidare a banului public și de repoziționare a cabotinilor liberali în posturi cheie, distrugând orice urmă de tehnocrație și profesionalism în administrația publică centrală.

Amânarea majorării pensiilor și punerea pe umerii majorării alocațiilor a periclitării bugetare ne arată foarte clar direcția în care ne îndreptăm, riscurile la care ne supunem dacă rămânem în pasivitate față de acest Guvern criminal, minciunile administrate zilnic sub frica oficializată a reintrării în starea de urgență reprezintă tehnici de ascundere a prăbușirii nivelului de trai al românilor!

Pro România are datoria de a lupta pentru interesele românilor și a mediului de afaceri românesc, pentru viitorul în această țară a copiilor și nepoților, dar și pentru a stopa masacrul ce se petrece în domeniul medical în raport de care mii de oameni sunt în imposibilitatea de a fi supuși intervențiilor chirurgicale programate ori a face tratamentele în condiții decente. Reiterăm expres apelul nostru la normalitate și unitate a tuturor celor de bună credință, a celor care cred în viitorul acestei țări și în forța celor mulți și drepți! Comunicat de presa Sorin Avram Iacoban, Pro România Iași

 

Adauga un comentariu