National

Guvernul a transmis clarificări cu privire la speculațiile privind schimbarea ministrului Muncii

Publicat: 03 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul a transmis clarificări cu privire la speculațiile privind schimbarea ministrului Muncii
Astfel, ministrul Budăi spunea că din luna mai ar putea începe modificarea Legislaţiei privind pensiile

Cristian Diaconescu (PMP) l-a criticat dur pe Marius Budăi, ministrul Muncii. Potrivit unor surse, PNL ar fi cerut schimbarea lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii, iar motivul ar fi legat de renegocierea PNRR-ului.

„În urma apariției unor speculații privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este responsabilitatea Prim-ministrului și nu a fost  pus în discuție un astfel de subiect”, transmite Guvernul.

Recent, ministrul Muncii a anunţat că din februarie ar putea începe  discuţii cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor.

Astfel, ministrul Budăi spunea că din luna mai ar putea începe modificarea Legislaţiei privind pensiile, iar din septembrie să mai poată fi acordată o majorare de pensii în acest an.

Săptămâna trecută, Marius Budăi a declarat că menţinerea unui procent de 9,4 din Produsul Intern Brut pentru bugetul de pensii, aşa cum România a negociat în PNRR, i-ar menţine „săraci” pe pensionarii români.

Oficialul a dezvăluit că el și PSD susţin renegocierea de către Guvern a procentului din PIB pe care România să îl aloce bugetului de pensii.

„Noi, PSD, am luat decizia în interiorul partidului să susţinem renegociere, am dus decizia în coaliţie, suntem tot mai hotărâţi – şi în coaliţie nu avem decizie finală – dar suntem tot mai hotărâţi să discutăm. Am discutat în Guvern cu premierul şi premierul a agreat renegocierea”, spunea ministrul pentru Digi24.

Adauga un comentariu