Actualitate

Guvernul le oferă 500.000 euro românilor pentru energie. Ce trebuie să facă să primească banii

Publicat: 16 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul le oferă 500.000 euro românilor pentru energie. Ce trebuie să facă să primească banii
Guvernul le oferă 500.000 euro românilor pentru energie

Guvernul le pune românilor la dispoziție un buget de 500.000 euro pentru sprijin energetic, ca o măsură în contextul crizei la energie. Însă, banii sunt destinați unui public țintă. Iată care sunt românii care pot să primească banii și ce trebuie să facă pentru asta.

Criza facturilor la energie le-a creat un stres în plus oamenilor, astfel că tarifele acestora au început să fie din ce în ce mai mari. Așadar, Guvernul le oferă românilor sprijin energetic de 500.000 euro.

Guvernul le oferă românilor 500.000 euro pentru energie

După ce facturile la energie au devenit din ce în ce mai costisitoare, tot mai mulți români au fost afectați financiar. Unul dintre cele mai afectate sectoare au fost instituțiile publice și afacerile, care sunt considerați consumatori mari.

Din acest motiv, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene le pune la dispoziție românilor care au afaceri, un sprijin financiar pentru energie, care ajunge până la 500.000 euro. Această măsură are scopul de a ajuta afacerile să devină independente energetic prin realizarea economiilor de energie, pentru clădiri și construcții industriale.

Cine poate să obțină banii

Guvernul are un buget de 500 de milioane de euro, pe care îi va distribui în mai multe zone antreprenoriale, sub formă de scheme. Așadar, acestea sunt schema de ajutor pentru sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari, unde oamenii își pot depunde proiectele până la data de 26 octombrie 2022, ora 17:00, iar bugetul este de 200 milioane de euro.

A doua schema de ajutor este Schema de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul întreprinderilor, unde bugetul alocat este de 200 de milioane de euro. Oamenii pot să își depună proiectele din 18 octombrie 2022, până la 1 noiembrie 2022, ora 17:00.

A treia schema este pentru eficiența energetică la nivelul întreprinderilor, unde bugetul alocat este de 100 milioane de euro. Proiectele pentru a obține banii pot fi depuse până la data de 27 octombrie 2022, la ora 17:00.

Pentru a consulta toate detaliile proiectului, românii care doresc să aplice, Guvernul le-a pus la dispoziție Ghidul Solicitantului, pe care oamenii îl pot găsi pe site-ul oficial al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Adauga un comentariu