Actualitate

Guvernul Orban a decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Publicat: 03 sept. 2020
Ludovic Orban, cu mască de protecție, ține un discurs
Ludovic Orban, premierul României

Guvernul Orban a decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Joi, la începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a declarat că pe ordinea de zi se află hotărâri referitoare la alegerile parlamentare din acest an. Aceste hotărâri privesc stabilirea datei alegerilor parlamentare și calendarul organizării alegerilor. Așa cum premierul a decis, alegerile vor avea pe 6 decembrie.

„Vă informez despre această dată. Guvernul este obligat de constituție și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie. Decizia trebuie luată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. Pe 21 decembrie se încheie mandatul actualului Parlament. Data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă: „Permanent trebuie să învețe!”

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face un apel către cadrele didactice să se adapteze noilor condiții impuse de contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal le-a transmis profesorilor să nu se mai plângă de situaţia din prezent. Această declaraţie vine după ce mai multe cadre didactice au reclamat că nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime. De asemenea, aceştia susţin că nu pot preda și în mediul online și la clasă.

Ludovic Orban a ţinut să mai adauge că are foarte mare încredere în profesori, îndeosebi în unii dintre ei care au participat la cursuri de formare în acest sens în această vară.

„Cadrele diactice trebuie să înțeleagă că trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale. Permanent trebuie să învețe…Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, atac la adresa PSD pe tema pensiilor. Guvernul Orban a decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut miercuri, 2 septembrie 2020, un apel către parlamentari să susțină rectificarea bugetară, lansând acuzații la adresa Partidului Social Democrat.

„După ce au vrut să lase România fără guvern, azi PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, spune premierul Ludovic Orban.

Acesta le-a cerut parlamentarilor să fie responsabili pentru că s-au făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse pentru a crește veniturile în anumite domenii cheie.

„Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia”, a mai spus premierul.

Adauga un comentariu