Actualitate

Guvernul trebuia să majoreze tichetele de masă de la 1 iunie. Marius Budăi: „De abia este prima zi din iunie”

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul trebuia să majoreze tichetele de masă de la 1 iunie. Marius Budăi De abia este prima zi din iunie
Valoarea tichetelor de masă trebuia să crească odată cu 1 iunie

Guvernul a uitat că majorarea tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, urma să se întâmple de la 1 iunie. Măsura a fost anunţată de Guvern şi este necesară mai ales pentru că în ultima perioadă, alimentele s-au scumpit cu aproape 50%.

femeie ce numara niste tichete de masa
Ar fi trebuit ca de la 1 iunie să se ajungă la suma de 30 de lei pe tichet

Majorarea tichetelor de masa trebuia să aibă loc începând cu 1 iunie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri, 1 iunie, de ce nu a mai fost posibilă majorarea tichetelor de masă începând de astăzi.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari”, a precizat Marius Budai.

Ministrul Muncii a declarat că de saptamanana viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie.

„Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând. Şi vom continua cu măsurile și când vom avea cu siguranță ceva cert de anunțat, așa cum v-am obișnuit transparent, vom răspunde întrebărilor și ieșim în comunicare publică”, a continuat oficialul.

Un tichet de masă, ar fi trebuit ca de la 1 iunie să ajungă la suma de 30 de lei pe tichet. În prezent, un tichet de masa valorează 20.17 lei pe tichet.

Pacienții spitalelor vor beneficia de normă de hrană dublă

Tot astăzi, Alexandru Rafila a semnat actul normativ prin care norma de hrană va fi dublă în spitalele din România. În acest fel, un pacient care se află internat într-un spital din România va avea atribuită suma de 22 de lei pentru masa zilnică. Legea prevedea că de la 1 iunie 2022 va fi pusă în aplicare, dar pentru a putea intra în vigoare mai era nevoie şi de semnătura ministrului. În fapt, legea a fost adoptată de Parlament pe data de 13 aprilie 2022, dar până în această zi, aceasta nu a fost pusă în aplicare.

Deoarece Alexandru Rafila a semnat mai târziu, acest lucru va mai duce la o întârziere de câteva zile. Astfel, pacienții vor mai avea de așteptat până când vor putea să mănânce mai bine în spitalele din țară.

De-a lungul anilor, atât pacienții cât și medicii s-au plâns de hrana proastă din spitalele din România. Vă aducem aminte faptul că au fost multe postări pe rețelele de socializare în care se observa faptul că pacienții din spitalele românești primesc mâncare neconformă cu necesitățile. Rând pe rând, miniștrii Sănătății s-au prefăcut că nu văd acest aspect care este unul extrem de important.

Astfel că acum, când Guvernul a uitat că trebuia să majoreze tichetele de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, lucru ce trebuia să se întâmple de la 1 iunie, va mai provoca puțină nemulțumire printre cetățeni, având în vedere și faptul că în ultima perioadă, alimentele s-au scumpit cu aproape 50%.

Adauga un comentariu