Sport

Hai să rupem odată șirul înfrângerilor! Poli Iași joacă la Botoșani derby-ul Moldovei într-o situație disperată

Publicat: 24 feb. 2020

Derby-ul moldav dintre FC Botoșani și Poli Iași, programat în această seară, în ultimul meci din sezonul regulat, este mai dezechilibrat ca niciodată prin prisma clasamentului și a formei de moment a celor două combatante. Botoșănenii abordează disputa marilor orgolii din regiune din postura unei echipe pe val, calificată în play-off, în timp ce Iașiul lui Rednic este pe loc de baraj cu o etapă înainte de debutul play-out-ului. Astfel, stările de spirit sunt total diferite! Botoșaniul vine după patru victorii consecutive și ocupă locul 4 în clasament, iar cu o victorie ar putea intra în play-off de pe locul 3, o performanță incredibilă pentru echipa pregătită de Marius Croitoru.

De cealaltă parte, Iașul a bifat trei eșecuri consecutive în acest an, care au dus seria eșecurilor legate la 8! În aceste condiții, Poli Iași a ajuns într-o situație disperată în clasament, avansul față de ultimul loc în acest moment fiind de doar două puncte, adică un singur punct în sezonul regulat.

Adevărata miză a meciului

Multă lume spune că meciul nu are nicio miză, ceea ce este total eronat! Poate pentru gazde miza lipsește, având asigurat locul 6 la final de sezon, dar pentru ieșeni fiecare punct în play-out este crucial. Și cum Poli ar putea intra în play-out cu două puncte în plus în cazul unul succes, victoria oaspeților trebuie să fie o miză! Botoșaniul are 42 de puncte, deci ar intra cu 21 de puncte acum în play-off, o remiză le-ar duce pe gazde în grupa 1-6 cu 22 de puncte, prin rotunjire, iar un succes cu 23 de puncte (rotunjire de 45 la 46). Aceeași situație și în cazul oaspeților. Poli intră acum cu 11 puncte, la o remiză ar intra cu 12 puncte, iar la victorie cu 13 puncte după rotunjirea la 26.

Mircea Rednic, optimist

Chiar și în aceste condiții, ieșenii își păstrează optimismul, iar antrenorul Mircea Rednic este convins că va regla situația în play-out, acolo unde se va juca pe puncte întregi. Tehnicianul și-a felicitat adversarii din meciul de luni și și-a avertizat elevii că gazdele nu vor trata meciul superficial după accederea în play-off.

„Întâlnim o echipă deja calificată în play-off, o performanță pentru clubul din Botoșani. Ne va aștepta un meci greu, le-am spus și jucătorilor acest lucru, să nu creadă că gazdele se vor relaxa. Ei vor profita de această performanță și au gânduri mult mai mari decât simpla prezență în play-off. Sunt un club stabil, au luat etapă cu etapă și au intrat pe merit în play-off. Financiar sunt pe plus, au și vândut jucători buni, an de an ei reușesc să vândă 2-3 jucători. Dar eunt optimist. Băieții lucrează bine, le lipsește prima victorie”, a declarat Mircea Rednic, care l-a lăudat pe mai tânărul său coleg de pe banca echipei din nordul Moldovei.

Lipsește căpitanul Frăsinescu, revine Mihalache

Rednic nu va conta în meciul de la Botoșani pe căpitanul Cosmin Frăsinescu, suspendat pentru cumul de cartonașe, locul acestuia urmând să fie luat de Mihalache, care nu a prins niciun minut în 2020.

„În sfârșit, revine și Mihalache. Am avut o discuție cu el, a înțeles situația. Ghinionul lui este că s-a îmbolnăvit înainte de a începe campionatul, pentru că a avut evoluții bune în pregătire. A jucat cel mai mult”, a spus Rednic.

De asemenea, Ștefan Târnovanu, Narcis Bădic, Andrei Radu și Kevin Luckassen au probleme medicale și nu vor juca.

Habibou va fi în lot

Transferat zilele trecute, atacantul Habib Habibou este apt din punct de vedere fizic și ar putea debuta la Poli Iași în meciul de la Botoșani.

„Habibou va fi în lot. El a jucat mai puțin, dar s-a antrenat în Belgia. Testele au ieșit bine, poate duce cel puțin o repriză. Nu încep cu el, ci cu Andrei Cristea”, a spus Rednic.loading...

Adauga un comentariu