International

Halucinant! Un recipient ce conținea câteva picături din sângele papei Ioan Paul al II-lea a fost furat

Publicat: 25 sept. 2020
Papa Ioan Paul al II-lea
Papa Ioan Paul al II-lea

Un recipient ce conținea câteva picături din sângele papei Ioan Paul al II-lea a fost furat la mijlocul acestei săptămâni dintr-o catedrală situată în centrul orașului italian Spoleto, scrie presa intenațională. Obiectul, cunoscut drept „relicvariu” era păstrat într-un altar dedicat fostului suveran pontif, decedat în urmă cu 15 ani, după mai bine de 26 de ani de pontificat. Furtul a fost descoperit miercuri. Relicvariul era adăptostit doar temporar în catedrala din Spoleto și urma să fie trimis luna viitoare la un nou lăcaș de cult din Umbria, ce poartă numele lui Ioan Paul al II-lea.

Arhiepiscopul Renato Boccardo, un colaborator apropiat al fostului papă în anii petrecuțil la Vatian, a făcut apel la hoți să înapoieze relicvariul bisericii și al credincioșilor.  Nu este clar dacă obiectul a fost furat pentru recompensă, așa cum s-a mai întâmplat în Italia, sau din alte motive. Poliția a deschis o anchetă și verifică înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Papa Francisc: „Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid”

Papa Francisc a afirmat, duminică, la Vatican unde a condus rugăciunea “Angelus” de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic, că bârfa este “o ciumă mai rea decât Covid”. Suveranul Pontif a mai criticat anterior obiceiul de a bârfi din comunităţile bisericii şi chiar din birocraţia de la Vatican.

“Marele bârfitor este diavolul, care întotdeauna merge să spună lucrurile urâte la alţii pentru că este el mincinosul care caută dezbinarea Bisericii, caută îndepărtarea fraţilor, nu efortul de a forma o comunitate. Vă rog, fraţi şi surori, să încercăm să nu bârfim. Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid. Mai rea. Să facem un mare efort: Fără bârfă!”, a spus el duminică, potrivit AP.

Papa Francisc a vorbit, înainte de a le cere credincioşilor să nu bârfească, despre faptul că atunci când cineva greşeşte, acest lucru nu trebuie să i se spună în public. După rugăciunea ”Angelus”, Sfântul Părinte a salutat romanii şi pelerinii din diferite ţări, familiile, grupurile parohiale şi asociaţiile prezenţi în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a făcut un apel către întreaga omenire: „Cererea noastră epuizează lumea naturală. Timpul este pe sfârșite”

Papa Francisc a îndemnat marţi statele din lumea întreagă să lupte împotriva încălzirii globale în conformitate cu Acordul pentru climă încheiat în 2015 la Paris, pronunţându-se astfel într-o chestiune care figurează printre temele abordate în cursa prezidenţială americană, relatează Reuters.

Papa Francisc a făcut un apel către întreaga omenire

Societatea modernă a împins planeta dincolo de limitele ei, iar timpul pentru remedierea situaţiei de urgenţă climatică ”este pe sfârşite”, a spus suveranul pontif.

”Cererea noastră constantă pentru dezvoltare şi ciclul fără sfârşit al producţiei şi consumului epuizează lumea naturală”, a declarat papa Francisc.

”Pădurile se răresc, solul se erodează, câmpurile dispar, deşerturile înaintează, mările devin mai acide, iar furtunile sunt mai intense. Creaţia geme de durere!”, a atras atenţia liderul de la Vatican.

Papa Francisc a transmis acest mesaj în ziua în care bisericile creştine marchează Ziua Mondială de Rugăciune pentru Ocrotirea Creaţiei.

”Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru limitarea creşterii temperaturii medii globale sub pragul de 1,5 grade Celsius, după cum prevede Acordul pentru Climă de la Paris, pentru că depăşirea acestei limite s-ar dovedi catastrofală, în special pentru cele mai sărace comunităţi din lume”, a adăugat papa Francisc.

Adauga un comentariu