Local

Haos total pe străzile din Iași, la final de an! Un bărbat de 28 de ani, prins băut la volan! Un alt șofer, cu dosar penal din cauza actelor!

Publicat: 31 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haos total pe străzile din Iași la final de an Un bărbat de 28 de ani prins băut la volan Un alt șofer cu dosar penal din cauza actelor
Polițiștii ieșeni au împărțit amenzi cu nemiluita în ultimele zile din an, pentru nerespectarea legislației rutiere: haos pe străzile din județ

Polițiștii ieșeni au întocmit în ultimele zile din an mai multe dosare penale. În același timp, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat că zeci de șoferi au fost transformați în pietoni, pentru nerespectarea legislației. De exemplu, un bărbat de 28 de ani, din Iași, s-a ales cu un dosar penal, după ce a urcat băut la volan

Haos total pe străzile din Iași, la final de an! Astfel, un bărbat de 28 de ani a fost prins băut la volan! La rândul său, un alt șofer s-a ales cu un dosar penal din cauza documentelor. Polițiștii ieșeni au anunțat că au intervenit recent la peste 95 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru situații de urgență 112. În doar 24 de ore, au fost date peste 220 de amenzi. În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 99 de incidente, dintre care 88 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 24 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 227 de amenzi, în valoare de 85.790 de lei.

„Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare”, au declarat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Prins băut la volan, pe o stradă din Iași

Cei de la IPJ au anunțat că polițiștii din cadrul Biroului Rutier au prins în municipiul Iași un tânăr în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului.

„Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Un alt șofer, cu dosar penal din cauza actelor

De asemenea, agenții din cadrul Secției V de Poliție au oprit recent pentru control, în municipiul Iași, un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare din Republica Cehă, condus de un tânăr de 25 de ani.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare este atribuit unui alt autoturism. Mașina condusă de tânărul în vârstă de 25 de ani a fost înmatriculată în Germania, ulterior fiind radiată din circulație. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals. Cercetările continuă, pentru lămurirea întregii situații de fapt”, au încheiat cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Astfel, în ultimele zile din anul 2020, pe străzile din Iași a fost un haos total, zeci de șoferi încălcând legislația rutieră. Mulți dintre aceștia au fost amendați, însă unii s-au ales chiar cu dosare penale din acest motiv.

Adauga un comentariu