Sanatate

Hemoroizi scaun cu sânge. Cât de periculos este acest simptom neplăcut?

Publicat: 26 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hemoroizi scaun cu sânge. Cât de periculos este acest simptom neplăcut
Utilizarea remediilor populare pentru tratarea sângelui în fecale poate duce la creșterea sângerării, la progresia patologiei subiacente

Tot mai mulți bărbați suferă de hemoroizi și scaun cu sânge. Pentru nimeni nu este un secret faptul că scaunul cu sânge este un semn comun al fisurilor anale și al hemoroizilor. Pot exista cantități variabile de sânge în scaun.

În cazul hemoroizilor și al fisurilor anale, în scaun se găsește sânge proaspăt și strălucitor de culoare stacojie. Există, de asemenea, durere în timpul și după actul de defecare și constipație. În cazul hemoroizilor, nodurile pot cădea din anus. Sângele din scaun poate fi roșu, roșu cireș sau aproape negru, sângerarea poate fi abundentă, iar actul de defecare poate fi dureros, nu numai la nivelul anusului, ci și al stomacului.

barbat care tine in mana o hartie igienica langa tualeta
Cu o zi înainte de vizita la medic, excludeți din alimentație alimentele care cresc gazele

Hemoroizi scaun cu sânge. De ce nu este recomandat tratamentul naturist în astfel de situații?

În unele cazuri, sângele nu este vizibil în scaun, dar este detectat prin examinare de laborator, acest fenomen se numește sânge ascuns. Se face o distincție între sângerare acută și cronică, în funcție de rapiditatea cu care apar simptomele.

Hemoragia acută apare în câteva minute și se caracterizează printr-o pierdere mare de sânge. Alte simptome tipice ale acestei afecțiuni sunt paloarea, slăbiciunea severă, bătăile rapide ale inimii și scăderea tensiunii arteriale. Pacientul are nevoie de asistență medicală urgentă.

femeie care tine in mana hartie igienica in timp ce sta pe toaleta
Simptomele comune ale hemoroizilor sunt mâncărime sau durere la nivelul anusului

Utilizarea remediilor populare pentru tratarea sângelui în fecale poate duce la creșterea sângerării, la progresia patologiei subiacente. Trebuie consultat un proctolog pentru a determina cauza secreției sângeroase din scaun și pentru a prescrie un tratament. Diagnosticul scaunelor cu sânge include întocmirea unui istoric medical, o examinare externă a zonei anale și o examinare a rectului cu degetul.

Simptomele comune ale hemoroizilor sunt mâncărime sau durere la nivelul anusului, o umflătură în zona anusului. Cauza exactă a hemoroizilor este necunoscută. Se crede că este cauzată de o presiune ridicată în rect.

Pregătirea pentru vizita la proctolog. Proceduri pentru a scăpa de disconfort

Cu o zi înainte de vizita la medic, excludeți din alimentație alimentele care cresc gazele. Din acest grup de alimente fac parte leguminoasele, varza, pâinea neagră, băuturile carbogazoase, precum și alimentele prăjite și grase. Cu 3-4 ore înainte de examinare, trebuie să vă curățați intestinele cu o clismă sau laxative.

Faceți un duș igienic și purtați lenjerie de corp curată imediat înainte de a merge la proctolog. Se efectuează, de asemenea, rectoscopie și anoscopie. Examinarea endoscopică a mucoasei intestinale a intestinului subțire și gros. Tratamentul pentru sângele din fecale depinde de cauza secreției sângeroase din anus.

barbat care sta asezat pe toaleta si tine hartie igienica in mana murdara cu sange
Hemoragia acută apare în câteva minute și se caracterizează printr-o pierdere mare de sânge

Pentru infecțiile intestinale, medicul prescrie medicamente antibacteriene. Hemoroizii și fisurile anale pot fi tratate cu analgezice sau steroizi, hormoni, dacă metodele conservatoare sunt ineficiente. Se pot efectua proceduri minim invazive, cum ar fi îndepărtarea cu unde radio. Dacă există sânge în fecale din cauza constipației, proctologul va prescrie o dietă care să includă alimente cu un conținut ridicat de fibre, precum prune, mere, citrice și leguminoase.

Atunci când un pacient suferă de hemoroizi și scaun cu sânge este indicat să aplice imediat un tratament. Hemoroizii sunt o afecțiune în care venele din partea inferioară a rectului se măresc, în interior sau în exterior. Sângele din scaun în cazul hemoroizilor este, de obicei, de culoare roșu aprins. Acesta poate fi imprimat pe lenjeria de corp sau pe hârtia igienică.

picioarele unui barbat care sta asezat pe o toaleta
Hemoroizii și fisurile anale pot fi tratate cu analgezice sau steroizi
Adauga un comentariu