Sanatate

Hernia inghinală fară operație: Sfatul medicului și remedii naturiste

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hernia inghinală fară operație Sfatul medicului și remedii naturiste
Hernia inghinala la copii necesita tratament chirurgical imediat

Hernia inghinală poate fi trată și fară operație. Multe persoane își doresc evitarea unor intervenții chirurgicale pentru tratarea herneiei inghinale și din acest motiv apelează la remedii naturiste.

O astfel de afecțiune poate fi tratată fară operații doar dacă aceasta nu ajunge la o dimensiune mare. Afecțiuna necesită un tratament imediat deoarece poate duce la complicații și chiar poate pune viața în pericol.

Hernia inghinală poate apărea în urma unei presiuni crescute în interiorul abdomenului. De asemenea, se manifestă și din cauza unei zone slabe în peretele abdominal. Hernia inghinală apare ca urmare a unei tuse cronice, a practicării unor activități intense sau chiar în urma unei sarcini.

Bărbații sunt mai predispuși decât femeiele să dezvolte o astfel de afecțiune. Sunt în zona de risc și persoanele care au o rudă apropiată depistată cu hernie inghinală. De asemenea și persoanele care au avut deja această boală în copilărie au un risc mai mare de a dezvolta o altă hernie inghinală.

grafica persoana care sufera de hernie inghinala

Simptomele herniei inghinale

Unul dintre primele simptome resimțite de o persoană ce suferă d ehernie inghinală apare atunci când aceasta tușește sau depune efort fizic. Durerea se intensifică atunci când te apleci sau ridici greutăți. Hernia inghinală provoacă o senzație de arsură și de apăsare în zona inghinală.

Dacă persistă febra și greața sau dacă zona umflăturii devine roșie și se invinețește este vorba de hernia încarcerată. Acest stadiu a bolii pune viața persoanei în pericol. Fluxul de sânge numai ajuge la țesutul respectiv astfel încât este nevoie de intervenție medicală.

grafica persoana care sufera de hernie inghinala cu exemplificarea locului unde se afla afectiunea

Hernia inghinală fară operație: Remedii naturiste

Diagnosticul unei hernii este de obicei pus chiar de către pacient. Acesta de obicei poate remarca o asimetrie dintre stangă și dreapta, o umflatură inghinală care dispare din moment ce persoana se întinde în pat. De obicei formele de hernie ușoară sunt întâlnite la tineri, pentru care intervenția chirurgicală reprezintă reîntoarcerea la un stil de viață activ.

În cazul în care hernia inghinală este de dimensiuni mici și nu deranjează, există posibilitatea ca medicul să nu recomande un tratament.

Unele persoane apelează la remedii naturiste pentru a trata afecțiunea. Acestea încearcă să facă un tratament cu tinctură de traista ciobanului sau beau zilnic patru ceaiuri de crețișoară pentru întărirea periților abdominali.

Un alt remediu pentru hernia inghinală este apelarea la exerciții ușoare pentru mușchii abdominali. Pentru ameliorarea durerilor sunt folosite și centurile pentru hernie inghinală, sub forma unui corset, care nu lasă hernia să coboare în scrot.

grafica persoana care sufera de hernie inghinala cu exemplificarea locului unde se afla afectiunea

Intervenție chirurgicală deschisă sau laparoscopică

Herniile inghinale mai mari și dureroase necesită o intervenție chirurgicală deschisă sau laparoscopică. Acestea sunt efectuate pentru a diminua disconfortul și pentru a evita unele complicații grave.

O altă intervenție chirurgicală folosită în cazul herniei inghinale este procedeul laparoscopic TEP sau extraperitoneal. Acest tratament chirurgical permit externarea pacientului chiar a doua zi după intervenție.

Hernia inghinală nu poate fi prevenită. În cazul în care pacientul este un adult, se recomandă ca efortul fizic și presiunea asupra mușchilor țesutului abdominal să fie redus. Pentru a reduce din dureri pacientul trebuie să-și mențină greutatea, să consume alimente bogate în vitamine și neapărat să renunțe la fumat. În cazurile ușoare hernia inghinală poate fi tratată fară operație apelând doar la remedii naturiste.

persoana care se tine cu mana de locul unde are hernia inghinala

Adauga un comentariu