Actualitate

HoReCa protestează, din nou, în fața Guvernului!

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
HoReCa protestează din nou în fața Guvernului
HoReCa protestează, din nou, în fața Guvernului!

Conform Antena 3, începând cu ora 19, patronii din HoReCa au început un nou protest, în fața Guvernului. Motivul este reprezentat de faptul că angajații sunt nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități. Totodată, reprezentanții HoReCa susțin că Guvernul nu a luat nicio măsură în favoarea lor.

Potrivit măsurilor nou impuse, restaurantele și cafenelele vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Acum două săptămâni, a mai avut loc un protest, unde sute de persoane s-au adunat în fața Guvernului.

În aceste momente, angajații solicită autorităţilor să îi testeze periodic. De asemenea, aceștia atenționează că nu industria HoReCa este de vină pentru noul val de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Mugur Mihăescu: „Vreau să înțeleg care este logica”

Fiindcă deține mai multe afaceri în domeniul HoReCa, Mugur Mihăescu a tras multe semnale de alarmă pentru redeschiderea restaurantelor.

”Vreau să înțeleg care este logica să închid iar pentru 14 zile, ca pe urmă să deschid iar. După alegeri ne vom infecta iar, dar închizi HoReCa. Asta îmi dă cu virgulă. Nu pot să îmi explic aşa ceva (…)

Mugur Mihăescu încearcă să înțeleagă care este rațiunea autorităților de a închide restaurantele, în contextul în care nu s-a găsit decât un singur focar în cele aproximativ 35.000 de unităţi.

Vrei să arăţi că faci ceva, păi fă ce trebuie. Nu îi închideți tot pe boii care trag (…) Specialiştii au demonstrat că a fost un singur focar în 35.000 de unităţi sau câte or fi. Eu nu pot să înţeleg care este raţiunea, de ce ne fac treaba asta? Sunt milioane de oameni care sunt afectaţi direct. Erau 400.000 de angajați, cu familii. Se duce naiba tot!”, a spus Mugur Mihăescu, patron de restaurant.

HoReCa a mai protestat miercuri, 7 octombrie

Pentru a doua oară în ultimele opt luni, decizia de închidere a restaurantelor a produs nemulțumire și teamă în rândurile antreprenorilor, dar și a angajaților. Mii de oameni au hotărât să se unească pentru a protesta în fața Guvernului. Protestul a avut loc din cauza deciziei neașteptate de închidere a restaurantelor, acum aproximativ două săptămâni. Fiindcă patronii se gândesc deja la faliment, iar mulți oameni își vor pierde locurile de muncă, s-a luat decizia de a protesta.

Persoanele care lucrează în domeniul HoReCa au primit vestea de închidere a restaurantelor ca pe o palmă uriașă venită din partea Guvernului. Totodată, această decizie a venit dintr-odată, fără ca oamenii să fie pregătiți, pentru a lua noi măsuri din timp.

”Noi nu putem să mai trecem prin ce am trecut în luna martie. Am fost cei care am respectat întocmai deciziile Guvernului, dar de data asta nu mai putem să trecem prin aşa ceva. Pur si simplu de pe o zi pe alta nu se pot inchide restaurantele. Avem marfa perisabilă de sute de milioane. Avem oameni angajaţi care au chirii de plătit”, spune Ninel Dănilă, antreprenor.

Angajatorii și persoanele care lucrează în domeniul HoReCa au pus piciorul în prag și au hotărât să scoată la iveală toate problemele pe care le întâmpină. Totodată, unul dintre antreprenori a precizat că nu domeniul menționat este de vină pentru răspândirea virusului, fiindcă regulile au fost respectate întocmai.

Adauga un comentariu